Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Coby Poelman - Duisterwinkel
Stille ode by Coby Poelman - Duisterwinkel

Stille ode Onder de rijp fluistert een tak, kijk toch eens om je heen, zie je die ijsglans door de zonnestralen? En onderdoor zie ik jouw bovenkant »

lucvr
Gij nu by lucvr

Griet Op de Beeck geeft hier in verschillende kortverhalen, mooi beschreven situaties weer. Hierin is ook een verhaal wat over ongeoorloofd gedrag van de vader »

joukjevv van Velen
Millennium 4 Wat ons niet zal doden van David Lagercrantz by joukjevv van Velen

Wat mij weer laat lezen mag wat mij betreft de ondertitel zijn. Na een lange periode van - laat ik het maar leesstroefheid noemen - stond ik voor de keuze: &oac »

Coby Poelman - Duisterwinkel
Een gedicht over de aardbevingen in Groningen (In het Gronings met vertaling) by Coby Poelman - Duisterwinkel

Wel het wonnen? Ledders van t plankje schoeven skrebbelnd op bord, woorden van weerde overlappen blaauwe en rooie vlakken, holtjes kleddern »

Coby Poelman - Duisterwinkel
Recensie bij een boek dat op deze site niet te vinden is by Coby Poelman - Duisterwinkel

De dood van een mooie vrouw   Recensie   Het is in het begin prettig om te lezen. Leuke schrijfstijl. Het boek speelt zich af op Amela »

joukjevv van Velen
Andere kijk op Kerst by joukjevv van Velen

Al geruime tijd ben ik weggehouden van pennen – loggen heet dat nu en ik was zelfs mijn inlogcode kwijt – erger nog zelfs van lezen! Even geen trek »

Coby Poelman - Duisterwinkel
Het Lauwersland, een gedicht uit mijn boek "Verrassend uitzicht" by Coby Poelman - Duisterwinkel

Het Lauwersland De sneeuwzee heeft zich in het landschap neergevlijd, de slaperdijk is sepia getekend, sneeuwkoppend buigen bermen over kratervormig ijs. »

Coby Poelman - Duisterwinkel
Een gedicht uit mijn boek "De voordracht" by Coby Poelman - Duisterwinkel

De breimachine Samen kochten ze een breier, wisselden die om de maand, truien, sokken, soms een vest rolden uit het naaldenbed. Van links naar rechts »

Coby Poelman - Duisterwinkel
Uit het kerststallenboek van pastoor J. van Oss by Coby Poelman - Duisterwinkel

Reiziger   Heer, ik kom bij U, mijn goud heb ik al afgedaan, wierook, dank, U toegebracht, mirre, berouw, U voorgelegd. Zo kom ik U a »

Peter van Geest
Bagage - Emily Barr by Peter van Geest

Reisverhaal met boeiende en spannende beschrijving van de karaktereigenschappen en motivaties van de betrokken personen. Aanrader !   »