Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Blogs by Coby Poelman - Duisterwinkel

De paradijsvogel

  Vanuit zijn hoge uitkijkpost zag hij hoe het kon zijn en hoe door iets heel kleins de mens in één keer afstond.   »

Unieke eend

Eerst was ik gewoon een eend zoals zovele in die tijd maar op een dag was er een man die mij wat krapjes vond, hij maakte mij wat groter, ik »

Kerstwens

  Mag Kerst een vurig lichtpunt zijn, doorstraling van Zijn heilsfontein, geboortefeest van wie ons lieft, met vredeglans de nacht doorklie »

Lieverd

  Kom maar lieverd, roept een vrouw die in mijn richting kijkt. Ik stal mijn fiets, ik ben er al maar wie ze op het oog heeft speelt onv »

Sinterklaasgevoel

  Als kind geloofde je in Sinterklaas, nu gelooft Sinterklaas in het kind. Vroeger waren Pieten de baas, nu zijn de bazen zwarte Piet. V »

Herfstsonnet

Wandelend in de prinsentuin van God bewonder ik de kleuren van oktober, de tinten kornalijn zijn ver van sober, hier klinken klanken als van een fagot. De »

Lieve pop

Het lied dat ik voor jou zal spelen gaat over mij, luister maar goed. De blokken vormen kleurentreden naar boven en beneden zoals een fluit ook doet »

Achter op fiets (songtekst) In het Gronings

Bie mie achter rug zit mien zeuntje, ik fiets met hom over Staintil, hai reudelt met zoveul plezaaier over kikkers en ooievoarsaaier, potjes kik »

Gebogen violet

Regenbogend kleurt de hemel over wie zich overgeeft aan onontkoombaar dood. De zuster schijnt in violet, haar fluistering vormt een gebed. &n »

Lamsoormuziek in Den Ham

Een reuzenhommel uit Den Ham gonsde voortdurend rond een lam, het beest rende een weiland door maar het bleef zoemen in zijn oor. Wat bleek, de »