Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Blogs by Coby Poelman - Duisterwinkel

Christen zoekt Christin

Christen zoekt Christin Hoe vindt een man een Christenvrouw die hem als levensgezel past als hij niet zo vrijmoedig op een vrouw afstapt? »

De aantrekkingskracht van zingen

De aantrekkingskracht van zingen   Na haar begrafenis komt zijn verhaal dat haar voor even weer tot leven brengt. Een smalle gang scheidde d »

Verjaardagsgedicht

Verjaardagsgedicht Het is vandaag een bijzondere dag en daarom dit gedicht, jaren geleden verscheen je geboortebericht.   Je kree »

Bergen aan Zee

De zee ingehaald, golven stormen, ijskristal klettert uit antraciet, onweer in Bergen, zon in de duinen, schuilplek ontdekken door hage »

De pluisjes in de Pinksterdienst

De pluisjes in de Pinksterdienst     In haar witte toga stond ze midden in de kerk te blazen als de wind tegen de uitgebloeide paarde »

Moeders spiegellach

  Met spons en zeemleer stond ze buiten, ik zat in huis en tekende mijn moeder, de kom met water in haar hand. Ik schrok van elke plens, het s »

Homme Poort

  Hoe lang kijk jij al mee over mijn schouder, ik ben de tel inmiddels kwijtgeraakt, maar met de jaren word je mij vertrouwder, hoe vaak he »

Een triolet (dichtvorm) voor Koningsdag

Koningsdag De Nederlandse vlag kleurt rood-wit-blauw, de wimpel wappert vrolijk in oranje, de Vaderlandse vlag toont hemeltrouw. De Nederlandse »

Paasvreugde

Paasvreugde   De draailier juicht: ‘Hij heeft je lief’, iemand bespeelt een portatief, We heffen de paasjubel aan, »

Een villanelle (dichtvorm)

Levensvillanelle Heer, U hebt het leven lief, het was de reden dat U schiep, U schreef ons in Uw Levensbrief. U nam voor ons het initiatief, ik dan »