Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Blogs by Coby Poelman - Duisterwinkel

Een gedicht uit mijn boek "De voordracht"

De breimachine Samen kochten ze een breier, wisselden die om de maand, truien, sokken, soms een vest rolden uit het naaldenbed. Van links naar rechts »

Uit het kerststallenboek van pastoor J. van Oss

Reiziger   Heer, ik kom bij U, mijn goud heb ik al afgedaan, wierook, dank, U toegebracht, mirre, berouw, U voorgelegd. Zo kom ik U a »

"Mijn baas en ik" uit: De voordracht

Mijn baas en ik Mijn baas wil met mij wandelen maar ik ben zo bang de laatste keer langs het kanaal klonk er een harde knal, ik ben toch zo geschro »

Pirouette op het kabinet uit "Beleef de dag"

Pirouette op het kabinet   De haantjes op de kommen van het Gronings kabinet hebben hun sikkelveren opgezet, de voorste haan kijkt achte »

Een boom over leven

Een boom over leven Ooit vroeg "Trouw" om een verhaal te schrijven over wortels. Het mocht niet meer dan 500 woorden bevatten. Onderstaand verh »

De jurk

De jurk   Ze lag te grabbel op de kofferbakkenmarkt, verrukt ontwond ik haar als uit een kluwen touw, heimelijk hopend dat ze me p »

Kerkganger te gast

Kerkganger "ïn den vreemde" Achter mij zingt een man mijn trommelvliezen bol, zijn ritme schokt de bank. Vol overtuiging klinkt h »

Onze Vader en wij

Onze Vader en wij   Toen ik het Onze Vader bad met hart en ziel zag ik met de discipelen hoe Jezus met ons sprak, zich richtend tot d »

Een vredige zomeravond

Gele lissen zwijgen naast de paarse, hommels gonzen rond de akelei, maagdenpalm schuilt onder vrouwenmantel, hosta’s overschaduwen het flitse »

Vergeten lunchpakket

Je zwaait hem uit en komt de keuken in, één oogopslag knoopt je maag, je baalt, voor niets gesmeerd, zal hij gealarmeerd »