Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Blogs by Coby Poelman - Duisterwinkel

Japanse kersendans

Japanse kersendans   Zie je de bloesem wiegen, hoor je de blije bijen, het is alweer confettitijd! De volle rose takken boven het den »

Een gedicht geschreven n.a.v. het boek Gustav en Anton

  Een levenslange vriendschap   Hij leek op de gezichtjes geschilderd op mijn treintje, die eerste ochtend op de kleuterschool. »

Kort Paasverhaal

Kort Paasverhaal Kort Paasverhaal zoals het in het Paasnummer van Elisabeth(bode) 2015 is gepubliceerd: Paasfeest op het kerkhof Nog een klein stuk »

Het Bildt

Stoeiende kleuren bewolken de hemel boven het Bildtse opgeslibd land. Vlakbij de zeedijk onder Sint Anne nam iemand ooit de penselen ter hand om »

Mijn bijzondere Valentijn

Mijn bijzondere Valentijn  Mijn bijzondere Valentijn ‘t Was in de nacht van Valentijn dat de vliezen braken, jouw komst ons deed ontwak »

Het orgel speelt....

Het orgel speelt “Het orgel speelt” stond op de liturgie. De organist dacht: zal ik dan maar in de kerk gaan zitten en af gaan »

Stille ode

Stille ode Onder de rijp fluistert een tak, kijk toch eens om je heen, zie je die ijsglans door de zonnestralen? En onderdoor zie ik jouw bovenkant »

Een gedicht over de aardbevingen in Groningen (In het Gronings met vertaling)

Wel het wonnen? Ledders van t plankje schoeven skrebbelnd op bord, woorden van weerde overlappen blaauwe en rooie vlakken, holtjes kleddern »

Recensie bij een boek dat op deze site niet te vinden is

De dood van een mooie vrouw   Recensie   Het is in het begin prettig om te lezen. Leuke schrijfstijl. Het boek speelt zich af op Amela »

Het Lauwersland, een gedicht uit mijn boek "Verrassend uitzicht"

Het Lauwersland De sneeuwzee heeft zich in het landschap neergevlijd, de slaperdijk is sepia getekend, sneeuwkoppend buigen bermen over kratervormig ijs. »