Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Hoe kies jij?

Met duizenden titels, covers en flapteksten als keuze, is het niet makkelijk om te kiezen wat je zal gaan lezen als je boek uit is. Soms heb ik wel een kort lijstje, maar snel genoeg laat ik dat toch weer varen om toch opnieuw alle kaften keurend langs te gaan (stiekem kan ik gewoon niet genoeg krijgen, van al die betoverende boeken die me toefluisteren hen te gaan lezen). Eigenlijk kijk ik zelden tussen de boeken die nu "in". Zelfs mijn favorieten auteurs check ik weinig op nieuwe boeken - das eigenlijk best slecht - maar, met zoveel andere goede boeken die nog ontdekt moeten worden, vergeven ze me dat vast wel angel
Ik laat me wel op de hoogte houden door op de social media de uitgeverijen te volgen en me aan te melden bij boekhandels met hun nieuwsbrieven. Dan kan ik toch even covers scannen, voor het geval er iets leuks bij zit. Maar het leukste om boeken te zoeken, vind ik toch op markten en op internet (om het dan in de boekhandel vlakbij te bestellen xD ). Ik heb niet zoveel met boeken die door iedereen gelezen worden, doe mij maar een onbekende schrijver die je meesleept in zijn wereld van papier. smiley

Hoe kies jij een boek uit? Op basis van wat er in de boekhandel ligt, wat "in" is, door wat vrienden/recensies zeggen of struin je juist internet en boekenmarkten af om leuke boeken te vinden?

2 May 2013, 22:11:12  - 260 views
toorntje
toorntje : ik houd eigenlijk internet goed in de gaten de nieuwsbrieven reacties van mensen,maar ook wel mijn favorieten schrijvers houd ik in de gaten.van mijn favorieten auteurs hoef ik geen reacties te zien dan weet ik meestal wel dat het goeie boeken zijn,maar van boeken die ik niet ken ga ik echt op zoek wat mensen er van vinden,omdat ik het echt zonde van mijn tijd vind om een slecht boek te lezen wat me totaal niet boeit,ik ga dan ook meestal voor de 4 of 5 sterren boeken,zodat ik haast zeker weet dat ik in een heerlijk boek terecht kom en lekker kan genieten.
vaak kijk ik ook bij de zelfde mensen die ongeveer het zelfde lezen als ik ;).
al met al vind ik het zoeken al een heerlijke verslaving.
Andries Mooij
Andries Mooij: Probeer het onderdeel tips voor jou op deze site eens, de formules worden nog altijd verbeterd, maar ik ben al meerdere keren boeken tegengekomen die ik al gelezen had en inderdaad erg leuk vond.
Moony
Moony : @Toorntje, het is inderdaad wel een goede manier om boekenwormen te vinden, die van hetzelfde genre houden :)
@Andries, jub heb er al heel wat nieuwe boeken gevonden die me leuk lijken :D (en ook een paar die ik al gelezen had)