Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Brainstormsessie bij Unieboek

Vandaag ben ik afgereisd naar Houten om samen met negentien andere boekwurmen bij de uitgeverij Unieboek | Het spectrum te brainstormen over de verschillende Young Adult covers, de promotie mogelijkheden en een soort YA keurmerk voor hun uitgeverij.

Ik ben zowaar met de auto gegaan - ik ben er totaal geen held mee - en dat ging super goed! Zelfs ondanks de regen en een tegenwerkende TomTom, hij weigerde een tijdlang mij naar mijn opgegeven adres te loodsen.

Bij de uitgeverij werd ik heel enthousiast ontvangen en ontmoette ik de andere boekwurmen (deelnemers). Allemaal meiden en één jongen. Even had ik nog gedacht dat ik met mijn 22 wel de oudste zou zijn. Young adult is immers van 12 tot ongeveer 20/21. Ik val dus niet echt helemaal in de categorie, maar ik ben verslaafd aan de boeken voor deze doelgroep. En uiteindelijk viel het heel erg mee, er was zelfs iemand van 25.

Na een kort kennismakingsrondje, zijn we verdeeld in twee groepen en gingen we naar een aparte ruimte. Daar gingen we als eerste covers beoordelen. Ik heb er nooit bij stil gestaan dat het ontwerpen van een cover en een pakkende titel zo lastig kan zijn! Bijvoorbeeld, de titel van het derde deel van de Divergent serie is 'samensmelting', daar waren we allemaal in eerste instantie niet echt over te spreken. En de cover een komend boek - ben even de titel kwijt - vonden we ook nog niet echt geweldig. Maar ik moet wel eerlijk zeggen, dat de meeste boeken die Unieboek uitgeeft, qua cover en titel me bevallen :D

Aan het einde van de middag, kregen we een super coole goodiebag mee. Daarin zat een poster van Catching fire! Twee nieuwe boeken en het manuscript van Codenaam Varity. Super gaaf! Zo'n middag vergeet ik niet snel :)

Ik vond het ook tof om zoveel boekenwurmen bij elkaar te zien. Helemaal omdat we contact gaan houden. Op naar nog meer van dit soort middagen :D

15 August 2013, 21:16:34  - 743 views