Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

» »
 Het meisje dat verdween
Het meisje dat verdween by Els Florijn
Ditte Stein wordt geboren op de dag dat Nederland capituleert. Als het gezin Stein in 1943 bericht krijgt dat ze zich in kamp Vught moeten melden, besluiten ze onder te duiken – zonder Ditte.

Ditte wordt meegenomen door de huishoudster, in de hoop dat de SD het kleine meisje met rust zal laten. »
 
 
 
 
 

Niemandsland
Niemandsland by Guurtje Leguijt
NBD|Biblion over Niemandsland:<br/> <br/>Derde roman van Leguijt [1961] die eerder 'De luistervogel' en 'Kantelkind' schreef. 'Niemandsland' is gebaseerd op het leven van een 16-jarige jongen die lang in het niemandsland van jeugdzorginstanties woonde. »
 
 
 
 
 

In seizoenen
In seizoenen by Judith Visser
<p>Hoe belangrijk wordt het verleden, wanneer er geen toekomst meer is?</p><p>Wat gebeurt er als je te horen krijgt dat je ernstig ziek bent en door nalatigheid... »
 
 
 
 
 

De viool van mijn moeder
De viool van mijn moeder by Yvonne van den Berg
In de wereld van de jonge Else is een loodzwaar geheim: haar moeder komt uit een NSB-gezin. Terwijl ze opgroeit, wordt de onuitgesproken spanning tussen haar en... »
 
 
 
 
 

Op zoek naar Mary
Op zoek naar Mary by C. Robensun
 »
 
 
 
 
 

Dagboek van een hufter
Dagboek van een hufter by Patrick van Rhijn
Het Rauwe Ontroerende Schandalige Maar Liefdevolle Relaas Van Een Jongen Die Worsteld Met Zijn Gestolen Jeugd... »
 
 
 
 
 

De zeemeermin
De zeemeermin by P. Marijnis
In Fjällbacka is een man spoorloos verdwenen. Onderzoek van inspecteur Patrik Hedström en zijn collega's levert niets op. Vier maanden later wordt de man alsnog gevonden: vastgevroren in het ijs. Hij is vermoord.<br/>In dezelfde periode ontvangt een kennis van het slachtoffer, de schrijver Christian Thydell, anonieme dreigbrieven. »
 
 
 
 
 

Solitaire
Solitaire by Ton van der Lee
‘De zaal loopt snel vol. Iedereen is er zo te zien, de acteurs, de crew, de pers. Ik breng de hoofdrolspeelster naar haar stoel op de eerste rij en kijk mijn aantekeningen nog snel even door. Als ik even later de film voor de tiende keer zie overvalt me een enorm gevoel van leegte. »
 
 
 
 
 

Pogingen iets van het leven te maken
Pogingen iets van het leven te maken by Hendrik Groen
<Text/>... »
 
 
 
 
 

Kenau
Kenau by Tessa de Loo
Vrij naar de gelijknamige filmHaarlem, 1572. De stad wordt belegerd en langzaam uitgehongerd door de Spanjaarden. Kenau Simonsdochter Hasselaer, de (spreek... »