Book
Soms hilarisch, soms aangrijpend, soms fantastisch, soms fel realistisch, maar altijd ontroerend en onderhoudend, dat zijn de verhalen van Erik Le Romancier.
Le Romancier is een ware meester in het prikkelen van zijn publiek met korte, krachtige en vrijmoedige vertellingen over gewone mensen in ongewone situaties.
Met vlot geschreven en uiterst invoelbare verhalen als 'Stilte graag!', 'Mama ben jij een hoer?' en 'Vergulde pil' daagt Erik Le Romancier zijn lezers op humoristische, indringende en soms zelfs schaamteloze wijze uit tot nadenken over henzelf en hun leven.
En tot het tellen van hun eigen zegeningen...
'Stilte graag!' is smeuïg, sappig en sexy van de eerste tot de laatste bladzijde.
Ik draag mijn eerste boek, dit boek, 'Stilte graag!', op aan mijn overleden vader, die niet meer de luxe heeft dit moment en deze prestatie in fysieke vorm mee te maken, maar van wie ik weet dat hij het op zijn manier meekrijgt en van wie ik van ganser harte hoop dat hij trots op en blij voor me is. Papa, deze is voor jou!
«
Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».
Stilte graag! is een verhalenbundel met 14 korte verhalen. De verhalen zijn verschillend maar één ding hebben ze gemeen en dat is dat het ongewone situaties zijn van gewone mensen.
De titels van deze korte verhalen zijn sterk en tijdens het lezen wordt je aangenaam verrast door het verhaal.
De verhalen zijn hedendaags, divers en behandelen verschillende thema’s zoals Pesten, Loverboy, drugs, onvrede, transgender en vreemdgaan.
De schrijfstijl is makkelijk, vlot, herkenbaar en zeer toegangkelijk. Dit maakt de verhalen dat je er direct inzit en de mensen begrijpt. Gedurende het lezen riepen deze verhalen een aantal vragen bij mij op en deze werden ook nog beantwoord in het verhaal.Sommige verhalen grijpen je meer aan en zetten je tot denken. Een lach en een traan weten deze verhalen te bewerkstellen.
Tijdens het lezen van deze verhalen dacht ik het zijn stuk voor stuk verhalen die zeer goed gebruikt zou kunnen worden voor het televisieprogramma “achter gesloten deuren”.