Book
Vanuit zeven observatoria verkent en onderzoekt Geert Herregodts de taal in haar echtheid, puurheid en essentie.
Met een scherpe blik, de spontaneïteit, het nieuwgierige, de onbevangenheid , de speelsheid en de naïviteit van het kind vangt hij gedachten en pakt hij de handschoen van het schrijven op.
Wat is het belang van het cijfer “zeven”? Dit zou kunnen verwijzen naar de vriendschap van de zeven dwergen (I); naar de gekke gedachte aan speelse muzieknoten (II); naar de week die uit zeven dagen bestaat (III); naar het atoomnummer voor stikstof dat zich overal om ons heen bevindt en in te hoge concentratie verstikkend tot verzuring kan leiden van onze binnenwereld (IV); naar een lichaam wiens huid zich volgens de Romeinen om de zeven jaar vernieuwt (V); naar de zeven kleuren en de taal van een regenboog (VI) of naar de oorspronkelijk zeven wereldwonderen (VII)
Zeven mogelijke verklaringen voor de letter “P”
De P staat voor onze Psyche(1) die onder invloed van endogene of exogene factoren tot een toestand van Psychose(2) kan leiden. In de Poëzie(3) van de dichter vertaalt deze zich in zeven diverse machtsverzamelingen. Hij tracht de Prachtige(4) taal te laten overheersen. Hij Parkeert(5) zijn woorden en verzen Pianissimo(6) maar met een weerhaak of een stamp in de maag zoals een Paard (7) toch nog onverwacht kan uithalen in een schaakspel.
«Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».
No related books yet.