Book
We zijn op vele manieren bezig om mensen te perfectioneren. Dit gaat van dna-onderzoek, plastische chirurgie, gekweekt lichaamsweefsel en embryoselectie tot cyborgs en het streven naar onsterfelijkheid. In De maakbare mens brengen wetenschappers hun fascinatie voor de maakbare mens tot uiting, zowel vanuit de natuurwetenschappen als vanuit de sociale en geesteswetenschappen. Aan bod komen onder meer biologie, materiaalkunde, genetica, kunstmatige intelligentie, filosofie, geschiedenis, gezondheidseconomie, technieksociologie, recht en literatuur.
Hoe ver is de wetenschap nu en wat kunnen we verwachten voor de toekomst? Wat moeten we van deze ontwikkelingen vinden? Bestaat er wel zoiets als de maakbare mens? Waarom zijn we zo gefascineerd door techniek die sleutelt aan het menselijk bestaan? Wordt het debat over de maakbare mens gebaseerd op feiten of op fictie? En wie of wat bepaalt of er grenzen moeten zijn aan maakbaarheid?
De maakbare mens biedt in breedte en diepte een unieke analyse van deze thematiek en is onmisbaar voor iedereen die wil nadenken en meediscussiëren over de toekomst van de mens.
De maakbare mens is geschreven door leden van De Jonge Akademie van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, in samenwerking met het Centre for Society and Genomics. De Jonge Akademie bestaat uit tachtig jonge topwetenschappers met een brede fascinatie voor wetenschap, maatschappij en beleid.
«
Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».
There are no reviews for this book yet.