Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

De eenzaamheid van de priemgetallen

- De eenzaamheid van de priemgetallen
 
 
 
 
 
(5)

Ik vond het een geweldig book. Heb het zo ongeveer in één ruk uitgelezen. Dat overkomt me helaas niet meer zo vaak. Niet zozeer omdat er geen mooie boeken zijn, maar meer omdat er vrijwel geen tijd is. Nu heb ik die gewoon ergens vandaan gesnoept, ik denk van wat slaaptijd ;-)
Maar goed. Ik was direct na het eerste hoofdstuk verkocht. Het levensverhaal van Mattia en Alice, gevangen in een aantal hoofstukken die een beeld geven van de tijd waarin we de beiden volgen. Wat ik indrukwekkend vond, was dat de schrijver erin geslaagd is zo goed de gedachten, ideeën van de hoofdpersonen te vangen. Net alsof hij het zelf heeft beleefd op de een of andere manier.
De vreemdheid van zowel Alice als Mattia, de eenzaamheid die hen bindt, die hen (tijdelijk) tot bondgenoten maakt. Omdat ze beiden anders zijn dan de andere kinderen in de klas, anders dan hun medestudenten, schept een band die lang standhoudt. Mattia studeert / werkt aan een universiteit in Noord-Europa en Alice leidt in Italië een totaal ander leven. Waneer Alice Mattia een brieft schrijft, is er en flink aantal jaren verstreken. Ze wil hem zien. In eerste instantie, op het moment van schrijven, wil ze hem vertellen wat ze gezien heeft, maar ziet er toch vanaf. Uiteindelijk blijkt hun band toch niet sterk genoeg, niet goed genoeg voor een toekomst samen.

More reviews