Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

2013

- 2013
 
 
 
 
 
(4)

De dag van de huldiging komt steeds dichterbij en er verschijnen tal van boeken over deze “history in the making”. Dit boek sprong ervoor mij uit. Ik was namelijk heel benieuwd naar deze illusie van veiligheid.
En die bekende veiligheid is er aan het begin van het boek. Een gezin bereidt zich nietsvermoedend voor op een leuke dag. De kinderen zijn verkleed naar de straatevenementen en moeders maakt samen met de au pair het huis gereed voor een feestje. En een onbekende man bereidt zich in een hotel voor om eindelijk (h)erkend te worden.
Heel langzaam wordt het gevoel van veilig zijn doorbroken. Door de scheuren en barsten leren we de andere kanten van de personages kennen en wordt de illusie die we ons aan leren steeds duidelijker. Het vertrouwen in anderen lost langzaam op.
Terwijl duidelijk wordt wie de man, die zich voorbereid op zijn levenswerk, in de hotelkamer is en de chaos in het huis van het gezin groter wordt, wordt de illusie van veiligheid steeds beter zichtbaar.
Een mooi en spannend boek, dat vlot leest. Wat ik vooral goed aan dit boek vind, is hoe Monique Koemans de illusie doorgrond. Hoe het gevoel je daardoor bekruipt, dat iedereen zich in dezelfde positie kan verkeren als de personages van 2013. En je kunt er niets anders tegen beginnen, dan het te laten gebeuren.
Zeker een auteur om in de gaten te houden!

More reviews