Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Genadeklap
Genadeklap
Na sluitingstijd stapt Christus op een schilderij van Holbein van zijn kruis af, de lijst uit, de wereld in. Het is een van de vele sterke beelden in deze ni... »
 
 
 
 
 

Dauw
Dauw
Marc Mulders (Tilburg,1958) geniet grote bekendheid met zijn stillevens van bloemen en dood wild, vissen en gevogelte. Zijn doeken volgen de loop der seizoen... »
 
 
 
 
 

De Om
De Om
Tijdens de pandemie loopt Willem Jan Otten langs de Sloterplas in Amsterdam. Het is een manier om een vol hoofd te ordenen - een hoofd dat continu wordt bele... »
 
 
 
 
 

Specht und Sohn
Specht und Sohn
Specht und Sohn »
 
 
 
 
 

Vier bekentenissen
Vier bekentenissen
Een verbindende factor tussen de romans van Willem Jan Otten is zijn spel met de beelden die mensen zich van elkaar plegen te vormen. Op zijn bekende, terloo... »
 
 
 
 
 

Pascal
Pascal
Behalve een buitengewoon begaafde wetenschapper was Pascal (1623-1662) ook een religieuze denker, die met zijn diepgang en sensibiliteit nog steeds weet te b... »
 
 
 
 
 

De letterpiloot
De letterpiloot
essays, verhalen, kronieken. »
 
 
 
 
 

Zondagmorgen
Zondagmorgen
“Een prachtig en bij vlagen briljant boek. Trefzeker peilt Otten waar het in het christelijk geloof om gaat, zonder valse schaamte of moeilijke thema’s t... »
 
 
 
 
 

Een ridder van de Engelse drop
Een ridder van de Engelse drop
De P.C. Hooftprijs 2014 werd toegekend aan Willem Jan Otten. Hij krijgt de prijs voor zijn gehele oeuvre met de nadruk op zijn essayistisch werk. De jury va... »