Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Grote oorlog 1914-1918
Grote oorlog 1914-1918
De Grote Oorlog, kroniek 1914-1918 is de serie in Nederland waarin wordt stilgestaan bij de geschiedschrijving over de Eerste Wereldoorlog. Dit is geen over... »
 
 
 
 
 

De zwarte magiër
De zwarte magiër
<p>'Lebensraum' (levensruimte in het Oosten) en 'Heim ins Reich' (alle Duitsers binnen een grens) waren gestaalde begrippen in het jargon van de nazi's. De g... »
 
 
 
 
 

Van Leningrad tot Berlijn
Van Leningrad tot Berlijn
Van Leningrad tot Berlijn’ vertelt de schokkende geschiedenis van de Nederlandse vrijwilligers in dienst van de Duitse Waffen-SS aan het oostfront. Aan de ... »
 
 
 
 
 

Diversiteit, identiteit & de 'culture wars'
Diversiteit, identiteit & de 'culture wars'
Diversiteit – het lijkt een nieuw toverwoord. Eurocommissaris (en PvdA-coryfee) Frans Timmermans verklaarde op Junckeriaanse wijze dat men ‘divers zal zi... »
 
 
 
 
 

Duinkerken 1940
Duinkerken 1940
Na de razendsnelle ineenstorting van het front in Frankrijk tekende zich een Stalingrad-achtige nederlaag af voor het Britse expeditieleger in Frankrijk. De ... »
 
 
 
 
 

De geopolitiek van het Derde Rijk
De geopolitiek van het Derde Rijk
Naast de vervolging en vernietiging van de joodse gemeenschap stond het streven naar Lebensraum centraal binnen de ideologie van het nazisme. De veldtocht na... »
 
 
 
 
 

Het Rode Leger wankelt
Het Rode Leger wankelt
De start van operatie ‘Barbarossa’ was het begin van een van de meest dramatische veldtochten uit de wereldgeschiedenis. Twee titanen botsten op elkaar. ... »
 
 
 
 
 

Geopolitiek en revolutie
Geopolitiek en revolutie
'Geopolitiek en revolutie' beschrijft hoe het keizerlijke Duitsland de Russische Revolutie van 1917 gebruikte als een proxyoorlog. Door het tsaristische Rusl... »
 
 
 
 
 

Troje
Troje
Troje werd een legendarische stad, een stad van gedichten, schilderijen, opera's en films. Maar de stad heeft ook echt bestaan: in 1871 vond de Duitse archeo... »