Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Verdachte portretten
Verdachte portretten
Verdachte portretten<br/>Rechtbanktekeningen<br/><br/>Paul Arnoldussen<br/><br/>De rechtbanktekening bestaat bij de gratie van een fotografeerverbod in de re... »
 
 
 
 
 

Watergraafsmeer
Watergraafsmeer
Bibliotheek van Amsterdamse herinneringen<br/>Onder redactie van Paul Arnoldussen en Ellen Grabowsky<br/><br/><br/>Dit negende deeltje van de Bibliotheek van... »
 
 
 
 
 

Het geluid van de stad
Het geluid van de stad
Wie het geluid van de stad Amsterdam zoekt in literaire verhalen, kan een beroep doen op een koor van auteurs die de stad bezingen of vervloeken. Uit dat koo... »
 
 
 
 
 

Mercatorplein
Mercatorplein
beeld van een wereld in Amsterdam = image of a world in Amsterdam »
 
 
 
 
 

Nieuw-West
Nieuw-West
Nieuw-West kent vele verhalen. Toen Het Parool en het Stadsarchief Amsterdam opriepen tot het inzenden van herinneringen kwamen er talloze reacties. De moois... »
 
 
 
 
 

Spaarndammerbuurt
Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt kent vele verhalen. Toen Het Parool en het Stadsarchief Amsterdam opriepen tot het inzenden van herinneringen kwamen er talloze reacties... »
 
 
 
 
 

Reynders
Reynders
Café Reynders: Pleisterplaats van 'extreme figuren', trefpunt van een paar generaties bohémiens op het Leidseplein. De herinneringen aan de 'gouden tijd' z... »
 
 
 
 
 

Oost
Oost
Bibliotheek van Amsterdamse herinneringen deel 3<br/>Onder redactie van Paul Arnoldussen en Carolien Schönfeld<br/><br/><br/>Amsterdam-Oost - de Indische Bu... »
 
 
 
 
 

Amsterdams lijflied
Amsterdams lijflied
Wat is het mooiste, beste, geestigste, ontroerendste, interessantste,... »