Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De Mislukte Omhaal
De Mislukte Omhaal
<p>Als vaste columnist van weekblad Voetbal International houdt Nico Dijkshoorn zich het liefst langs de zijlijn op. Vanaf die plek beschouwt, beluistert en ... »
 
 
 
 
 

Ooit gelukkig
Ooit gelukkig
 »
 
 
 
 
 

Kort erop
Kort erop
Via de tamtam hoorde ik dat er problemen waren met de chef-sport van de Volkskrant die zijn pennenvruchten niet kon waarderen. Op dat moment wist ik dat die ... »
 
 
 
 
 

Huilen en lachen
Huilen en lachen
Huilen en lachen is een rijke verzameling stukken van Nico Dijkshoorn – grappig, ongemakkelijk, vervreemdend, maar vaak ook doodgewoon en meestal ontroeren... »
 
 
 
 
 

In zijn nabijheid
In zijn nabijheid
Ze noemen hem Wim Beest want hij slaat dingen stuk en verlaat vrouwen. Ook zijn moeder, en daarover schrijft hij dan een liedje. Hij slaapt nooit thuis. Het ... »
 
 
 
 
 

Alles & niets
Alles & niets
De bundel 'Alles & niets' - met stukken uit 'de Volkskrant', 'Het Nieuwsblad', 'ARTIS' en 'Nieuwe Feiten (van de 'BRT') - is een vervolg op de succesvolle bu... »
 
 
 
 
 

Bijna op de radio
Bijna op de radio
In de jaren tachtig vierde de band Tire Pressure in zeer bescheiden kring succes. Van buurtcentrum Het Orakel tot café De Kudt in Weesp en een klein tourtje... »
 
 
 
 
 

De vrije man
De vrije man
Niemand ziet de gekte, de hypocrisie en de schoonheid van het moderne voetbal scherper dan Nico Dijkshoorn, de populairste columnist van weekblad Voetbal Int... »
 
 
 
 
 

Ooit gelukkig
Ooit gelukkig
 »
 
 
 
 
 

Klein geluk
Klein geluk
Zodra we voetbal gaan beschouwen als wetenschap, haakt hij af. Beter gezegd: dan komt zijn pen bijna als vanzelf in beweging. Niemand ziet de gekte, de hypoc... »