Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Identiteit
Identiteit
<p><em>Identiteit</em> vertelt het verhaal van een crisis. Een crisis tussen een man en een vrouw, Jean-Marc en Chantal, die veel van elkaar houden. Beiden h... »
 
 
 
 
 

Boek van de lach en de vergetelheid
Boek van de lach en de vergetelheid
De serveerster Tamina hoort op haar werk de verhalen van haar klanten aan terwijl ze zelf wanhopig vecht tegen de herinnering aan haar overleden man. Kundera... »
 
 
 
 
 

Het feest der onbeduidendheid
Het feest der onbeduidendheid
'Het feest der onbeduidendheid' is de nieuwe roman van Milan Kundera, die veel werken op zijn naam heeft staan waaronder 'De ondraaglijke lichtheid van het b... »
 
 
 
 
 

Afscheidswals
Afscheidswals
In afscheidswals heeft meesterschrijver Milan Kundera een aantal personen bijeengebracht in een badplaats van vergane glorie. Allemaal zijn ze op zoek naar g... »
 
 
 
 
 

Verraden testamenten
Verraden testamenten
Na zijn baanbrekende eerste essaybundel, De romankunst (1986), publiceerde Milan Kundera in 1993 een tweede boek met essays dat inmiddels als een moderne kla... »
 
 
 
 
 

Het doek
Het doek
Voor de wereld is een doek gespannen: het doek van de overlevering, van de voorgefabriceerde waarheid. Niet alleen conformisten, ook rebellen laten zich door... »
 
 
 
 
 

Lachwekkende liefdes
Lachwekkende liefdes
<p>In tegenstelling tot zijn latere romans voert in deze verhalenbundel luchthartigheid de boventoon: alles draait om het spel.</p><p>Kundera zou echter Kund... »
 
 
 
 
 

De ondraaglijke lichtheid van het bestaan
De ondraaglijke lichtheid van het bestaan
De ondraaglijke lichtheid van het bestaan betekende de internationale doorbraak van Milan Kundera. De succesvolle verfilming The Unbearable Lightness of Bein... »
 
 
 
 
 

Jacques en zijn meester
Jacques en zijn meester
Jaques en zijn meester is Kundera's briljante vrije variatie op de romanschrijver Diderot. Kundera's oude liefde voor Diderots Jaques le Fataliste bracht hem... »