Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De gelukkige
De gelukkige
Nora beschermd opgegroeid in de provincie wordt op jonge leeftijd verleid door een zestien jaar oudere man met wie ze in het geheim in Schotland trouwt. Late... »
 
 
 
 
 

Het kattentheater
Het kattentheater
Mensje van Keulen heeft vanaf het begin van haar schrijverschap over poezen en katten geschreven en is dat altijd blijven doen: gedichten, verhalen, kattenco... »
 
 
 
 
 

De eerste man
De eerste man
 »
 
 
 
 
 

Schoppenvrouw
Schoppenvrouw
In 'Schoppenvrouw' van Mensje van Keulen luidt de vriendschap met een nieuwe klasgenote en haar decadente broer voor Paula een even onweerstaanbare als schok... »
 
 
 
 
 

De schriften wachten
De schriften wachten
Mensje van Keulen (1946) debuteert in 1972 met de roman Bleekers zomer, die haar in één klap in de voorste linies van de Nederlandse literatuur plaatst. Al... »
 
 
 
 
 

Neerslag van een huwelijk
Neerslag van een huwelijk
‘Neerslag van een huwelijk’ is Mensje van Keulens dagboek over de periode 1977-1979, de jaren waarin haar huwelijk onder druk staat en ten slotte op de k... »
 
 
 
 
 

Alles raak
Alles raak
Mensje van Keulen is een verhalenschrijver pur sang. Niemand kan zo een verhaal over gewone mensen binnen een paar pagina's compleet uit de hand laten lopen ... »
 
 
 
 
 

De Poezenkrant
De Poezenkrant
 »
 
 
 
 
 

De verhalen
De verhalen
De eerste verhalenbundel van Mensje van Keulen, 'Allemaal tranen', werd unaniem geprezen. Die lof nam bij de latere verhalen alleen maar toe. Zo stonden de b... »
 
 
 
 
 

De rode strik
De rode strik
In 'De rode strik' vertelt Mensje van Keulen het verhaal van Maria Talberg en haar zusje. Hun leven wordt verstoord wanneer een man hun moeder het hof maakt.... »