Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De gelukkige
De gelukkige
Nora beschermd opgegroeid in de provincie wordt op jonge leeftijd verleid door een zestien jaar oudere man met wie ze in het geheim in Schotland trouwt. Late... »
 
 
 
 
 

Alle dagen laat
Alle dagen laat
<i><b>4 januari</b>
Het wordt alweer donker, god zij dank.

<b>2 juni</b>
Bijna jarig. Nog acht dagen negenentwintig, dat klinkt anders d... »
 
 
 
 
 

Bleekers zomer
Bleekers zomer
Het ontroerende verhaal van een jonge man die zijn gezin in de provincie verlaat om in Amsterdam een nieuw leven te beginnen. »
 
 
 
 
 

De ring
De ring
 »
 
 
 
 
 

De schriften wachten
De schriften wachten
Mensje van Keulen (1946) debuteert in 1972 met de roman Bleekers zomer, die haar in één klap in de voorste linies van de Nederlandse literatuur plaatst. Al... »
 
 
 
 
 

Huwelijksverhalen
Huwelijksverhalen
‘Huwelijksverhalen’ is een bundeling van Mensje van Keulens verhalen over het huwelijk. Het begon meteen al met haar debuut, ‘Bleekers zomer’, dat in... »
 
 
 
 
 

Altijd wat
Altijd wat
 »
 
 
 
 
 

Alle dagen laat
Alle dagen laat
WINNNAAR CONSTANTIJN HUYGENSPRIJS VOOR HET GEHELE OEUVREIn 1976 begon Mensje van Keulen een dagboek bij te houden waarin zij haar dagelijkse beslommeringen b... »
 
 
 
 
 

De verhalen
De verhalen
De eerste verhalenbundel van Mensje van Keulen, Allemaal tranen, werd unaniem geprezen. Die lof nam bij de latere verhalen alleen maar toe. Zo stonden de bun... »
 
 
 
 
 

Van Aap tot Zet
Van Aap tot Zet
De 26 gedichtjes in Van Aap tot Zet zitten vol verrassingen. Het zijn ook 26 avontuurlijke verhaaltjes. Over Bertus Bok, Gerda Geit, Nina Neushoorn, Tony Tij... »