Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

News

Recensie Biblion - 16 April 2013, 16:06:09

Biblion staat bekend om zeer kritische recensies. Die worden toch wel nagelbijtend afgewacht. Dus de recensie die de thriller Virtuele tango van Biblion kreeg, is er echt een om trots op te zijn!

In het stadje Hoorn wordt achtereenvolgens een aantal meisjes van twintig jaar vermoord na eerst gruwelijk mishandeld te zijn. Twee rechercheurs, Sanne en Luca, stellen een onderzoek in dat maar moeizaam vordert. Uiteindelijk worden zij ook nog op een verkeerd DNA-spoor gezet. De pers veroorzaakt zware druk. Zo zet de schrijfster een knappe plot op. Een Proloog die nodig is om de afloop te begrijpen, is een goede bouwsteen daarvoor. Zo'n plot heeft ook nog een goede ontknoping nodig. Daarin moet een verrassingselement aanwezig zijn, maar de auteur mag niet op de laatste bladzijde met gegevens komen die zij eerder had moeten verstrekken. Aan deze eisen voldoet zij ruimschoots. Daardoor bouwt de schrijfster de nodige spanning op. Zij zorgt ervoor dat de lezer zich in een aantal vrouwelijke hoofdpersonen kan verplaatsen, waardoor ook aan het invoelend vermogen wordt voldaan. Weer een Nederlandse thriller van een vrouwelijke auteur die aan alle verwachtingen voldoet. Persoonsbeschrijvingen, spanningsopbouw, afwikkeling, alles is goed verzorgd.