Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Het Groningen Boek
Het Groningen Boek
Het Groningen Boek gaat over de geschiedenis van Groningen, Stad en Lande. Het is een handzaam kijk- en bladerboek dat de lezer meevoert naar typisch Groning... »
 
 
 
 
 

Groningen 40-45
Groningen 40-45
Op 2 mei 1945 werd Farmsum bevrijd, als laatste plaats in Groningen. De oorlog had vijf jaar geduurd. Meteen al op de dag van de Duitse inval in 1940 was een... »
 
 
 
 
 

Het veenkoloniën boek
Het veenkoloniën boek
Het Veenkoloniën Boek toont het rijke verleden van dit gebied in Groningen en Drenthe. In een handzaam formaat en met prachtige fotos vertelt het boek 260 h... »
 
 
 
 
 

400 jaar Semslinie
400 jaar Semslinie
Het zal ieder die de kaart van Noord-Nederland bekijkt, vast zijn opgevallen: de kaarsrechte grens tussen de provincies Groningen en Drenthe. Waarom is die g... »
 
 
 
 
 

Tot hulp en troost
Tot hulp en troost
Het Heiligen Geest Gasthuis - ook wel Pelstergasthuis - is een oase van rust in de Groninger binnenstad. Regelmatig waagt een nieuwsgierige toerist zich door... »
 
 
 
 
 

Wadapatja
Wadapatja
‘Wie zich Nederlander wil voelen moet naar Groningen gaan.’ Dat concludeerde de schrijver Alfred Kossmann toen hij in 1965 een rondreis maakte door Neder... »