Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

News

Mark van Dijk komt met tweede thriller - 7 November 2012, 15:00:25

KATWIJK AAN ZEE/KAMPEN – Books of Fantasy, uitgever van oorspronkelijk Nederlandstalige fantasy, SF en horror, presenteert dit najaar het nieuwste boek van Mark van Dijk. Bloeddorst is een huiveringwekkende en spannende thrillerroman over kannibalisme in Nederland.

In 2010 debuteerde Mark met de Young Adult Kwade geest. Een thriller over vriendschap, liefde en de dood. Het boek, uitgegeven via een zogenoemde printing on demand uitgeverij, ontving goede recensies. En nu is er dan zijn tweede boek bij een ‘echte’ uitgeverij van oorspronkelijk Nederlandstalige fantasy, SF en horror. Mark: ‘Bloeddorst is een spannende thriller over een kannibalistisch genootschap. Het verhaal speelt zich vooral in Katwijk en omgeving af. Hopelijk krijg ik op Bloeddorst net zulke enthousiaste reacties als op mijn eerste boek. Ik heb het in ieder geval met veel plezier geschreven.’
Op zaterdag 17 november is er een signeersessie van Mark van Dijk bij boekhandel Van den Berg in Katwijk aan de Rijn.

Eerste druk
‘Ik ben een enorme bibliofiel. Al bijna vijftien jaar verzamel ik gesigneerde eerste drukken van alle populaire schrijvers van over de hele wereld. Ook verzamel ik klassieke eerste drukken van vooral Charles Dickens (Christmas Carol), R. L. Stevenson (Schateiland) en A. A Milne (Winnie de Poeh). Mijn favoriete schrijver is Dean Kootz’, vertelt Mark, die zijn zolder tot een heuse bibliotheek heeft omgetoverd. ‘In het midden staat een Engels bureau met van die groene vlakken. Dat is de plek waar ik het liefste schrijf. Mijn bibliotheek bestaat uit iets meer dan duizend gesigneerde boeken (1e druk) en nog zo’n vijfhonderd leesexemplaren van diezelfde boeken. Hoewel ik erg van horror en thrillers houd, maakt het leesgenre me in principe niet veel uit. Ik lees alles.’

Inspiratie
‘Mijn inspiratie haal ik uit alledaagse dingen. Krantenartikelen, gebeurtenissen of uit iets dat tegen me wordt gezegd. Ik schrijf omdat ik dat leuk vind. Het is fantastisch om personages tot leven te zien komen en dingen te zien doen die ik van tevoren niet had voorzien. Ik schrijf niet voor het geld. Als ik rijk zou willen worden, dan zou ik wel een andere hobby zoeken. Maar ik vind het wel belangrijk dat mijn verhalen gelezen worden. Anders is het zonde van mijn tijd. Dus eigenlijk schrijf ik voor mijn lezers.’
Over Bloeddorst
Een kannibalistisch genootschap opereert al jaren in het diepste geheim in Nederland. Op geraffineerde wijze weet één van de leden de tienjarige Jack Klinkhamer te ontvoeren voor een lugubere feestavond. Jack wordt verstopt in een bunker die diep in de Katwijkse Zuidduinen verscholen ligt. Alleen zijn ontvoerder is op de hoogte van deze locatie. Wanneer Jack later die avond niet op het feest gepresenteerd wordt, weet de leiding van het genootschap dat er iets gruwelijk mis is gegaan. Om hun geheim te bewaren moeten ze Jack eerder vinden dan de politie en alle sporen wissen.
De oudere en vermoeide rechercheur Jim Nieuwpoort, hoofd van de tactische recherche, leidt het politieonderzoek naar het verdwenen jongetje. Samen met zijn team zet hij alles op alles om hem te vinden, om uiteindelijk in een situatie terecht te komen waarin hij keuzes moet maken. De belangrijkste keuzes van zijn leven.

Bloeddorst is verschenen bij uitgeverij Books of Fantasy (www.booksoffantasy.com), telt 226 pagina’s en kost 16,95 euro. ISBN: 978-94-6086-042-3. Te bestellen via www.markvandijk.eu, de plaatselijke boekhandel of via www.fantastischeboeken.nl.