Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Het avontuur van de speelman
Het avontuur van de speelman
Na een drukke, gezellige avond op de kermis loopt de speelman met zijn viool door een donker bos naar huis. Dan merkt hij dat hij wordt achtervolgd door een ... »
 
 
 
 
 

Als de kat van huis is ...
Als de kat van huis is ...
Als kater Felix een avondje gaat stappen, dansen de muizen rock-’n’roll op tafel. Als de baas van teckel Bella thuiskomt is het hommeles: kater Felix en ... »
 
 
 
 
 

De hele wereld rond
De hele wereld rond
Tegenwoordig komen veel kinderen al in de peuterspeelzaal of in de eerste groepen van het basisonderwijs in aanraking met allerlei culturen. Speciaal voor de... »
 
 
 
 
 

Zwarte Piet in 7 dagen
Zwarte Piet in 7 dagen
Het is november. In het paleis van Sinterklaas zijn de Zwarte Pieten hard aan het werk. Ze pakken cadeautjes in, poetsen de staf en oefenen op het dak... Eé... »
 
 
 
 
 

Niet verder vertellen
Niet verder vertellen
Geheimen, raadsels en onverklaarbare mysteries vind je terug in kinderverhalen van over heel de wereld. Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen verzamelde... »
 
 
 
 
 

Zo kreeg Midas ezelsoren
Zo kreeg Midas ezelsoren
<p>In 'Zo kreeg Midas ezelsoren' staan de mooiste Metamorfosen van de Romeinse dichter Ovidius, prachtig opnieuw verteld in gedichten door Maria van Donkelaa... »
 
 
 
 
 

Luister en huiver
Luister en huiver
Auteurs Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen (bekend van o.a. 'Spiegeltje spiegeltje aan de wand', 'Niet verder vertellen' en het fabelboek 'Boven in e... »
 
 
 
 
 

Het droomhuis
Het droomhuis
In het bos ziet Vos een vervallen huisje. Dat ga ik opknappen, denkt hij. Ik maak er een droomhuis van!Hij is nog niet weg of Das komt eraan.Ook hij ziet het... »
 
 
 
 
 

Het neusje van de zalm
Het neusje van de zalm
Van ‘De krenten uit de pap’ en ‘De soep wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend’ tot ‘Boontje komt om zijn loontje’ – de Nederlandse taal b... »
 
 
 
 
 

De reis naar geluk
De reis naar geluk
Myo, de zoon van een marionettenmaker, trekt de wijde wereld in. Hij krijgt van zijn vader vier marionettenpoppen mee: de koning der goden Thagyarmin, de reu... »