Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Toegift
Toegift
Oudejaarsavond. Het is donker in de Deventer Schouwburg. De jaarlijkse conférence van oude rot Bertil Ter Mors is afgelast. Maar aan de IJssel straalt het n... »
 
 
 
 
 

Deventersestraat
Deventersestraat
Voor Elisabeth uit Bathmen duurt de weg naar haar school in Deventer elke dag te lang. Er is immers zoveel te zien. Zinnen waaien haar aan, de wereld ligt vo... »
 
 
 
 
 

Moordrivier
Moordrivier
Marcel Verreck schrijft 'Moordrivier'Een IJsselnovelle gebaseerd op de serie De zeven Deventer moordzakenZondag 2 juli 2017. Inspecteur Martin Taal en zijn c... »
 
 
 
 
 

Feest!
Feest!
Terwijl inspecteur Martin Taal en zijn collega Charlotte Groot Kormelink trainen voor de jaarlijkse IJsselloop, is Deventer in de ban van het 1250-jarig best... »
 
 
 
 
 

Puur gelul
Puur gelul
Ronald Giphart over het geslachtsdeel van Keith Richards…<br/>Nico Dijkshoorn in een uilenpak… <br/>Ernest van der Kwast in een Oekraïense seksshop…<br/>... »
 
 
 
 
 

Moordopera
Moordopera
Moordopera<br/>Een warme dag in Deventer. Tijdens de jaarlijkse Badkuiprace ziet het toegestroomde publiek op de Welle hoe één badkuip na de finish niet aa... »
 
 
 
 
 

Verreck & Pleijsier
Verreck & Pleijsier
 »
 
 
 
 
 

Straatwijs
Straatwijs
 »
 
 
 
 
 

De adem van mijn zoon
De adem van mijn zoon
27-7-2007. Is er een mooiere datum denkbaar?Zeker niet voor cabaretier en schrijver Marcel Verreck, want op die dag wordt zijn zoon Daniël geboren in het H... »
 
 
 
 
 

Aan lager wal
Aan lager wal
Aan lager walHalf december, Deventer wordt bedekt door een dikke laag sneeuw. Het jaarlijkse Dickens Festijn is nog nooit zo mooi geweest. De controversiële... »