Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Religie achter de voordeur vandaan?
Religie achter de voordeur vandaan?
Religie achter de voordeur vandaan.Referaten gehouden tijdens het zestigjarig jubileum van de Katholieke Raad voor Kerk en Jodendom.De plaats van religie in ... »
 
 
 
 
 

De moderne theologen
De moderne theologen
Unieke bloemlezing en overzichtelijke geschiedenis van de theologie van onze tijd.De theologie is wereldwijd bruisender dan ooit. De afgelopen eeuw ontstonde... »
 
 
 
 
 

Abraham/Ibrahim
Abraham/Ibrahim
Het is opvallend dat Abraham zelden genoemd wordt als het gaat om de grote gestalten van de mensheid. Socrates leerde de mens zelf na te denken, Boeddha hiel... »
 
 
 
 
 

Zelem
Zelem
 »
 
 
 
 
 

Avinoe, Onze Vader
Avinoe, Onze Vader
Marcel Poorthuis biedt verrassende informatie over de rijke inhoud van het gebed van Jezus.Wie gewend is het Onze Vader - soms gedachteloos - te bidden, zal... »
 
 
 
 
 

Levinas
Levinas
Een authentiek humanisme is een materialistisch humanisme. De harten openen zich zeer gemakkelijk voor de arbeider de portemonnee moeilijker. En de deur van ... »
 
 
 
 
 

Managen met Mozes
Managen met Mozes
De bijbelse verhalen over Mozes vertellen hoe deze leider bescheidenheid combineerde met overtuiging en bezieling. Hoe hij een berooide en onderdrukte groep ... »
 
 
 
 
 

Van harem tot fitna
Van harem tot fitna
Harem en fitna: tussen die twee uitersten lijkt het beeld dat de meeste Nederlanders van de islam en van moslims hebben zich te bewegen. De tijd dat gastarbe... »