Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

East Bergholt
East Bergholt
Een speurtocht naar een tekst uit de achtste eeuw doet een universitair docent en een studente in het Engelse dorp East Bergholt belanden. Daar, in het dorp ... »
 
 
 
 
 

Amen
Amen
Samuel Hagenau doet opgravingen op het terrein van KampWesterbork. Op de dag waarop zijn ex-vrouw meldt dat ze nogeen keer langskomt voor haar laatste spulle... »
 
 
 
 
 

Stervensuur
Stervensuur
In de afgelopen tien jaar heeft Anthos|Literaire Thrillers laten zien dat de grens tussen thrillers en literatuur een denkbeeldige is. Speciaal voor Stervens... »
 
 
 
 
 

Dubbeluitgave 4 en 5 mei 2023
Dubbeluitgave 4 en 5 mei 2023
Schrijver Marcel Möring houdt dit jaar de 4 mei-voordracht. Zijn lezing wordt in de jaarlijkse dubbeluitgave 4 en 5 mei afgewisseld met een lezing over vrij... »
 
 
 
 
 

Reinigingsadvies
Reinigingsadvies
Marcel Möring schrijft al dertig jaar poëzie en een enkele keer publiceerde hij gedichten in het literaire tijdschrift De Gids, maar nooit eerder verschene... »
 
 
 
 
 

Het beloofde leven
Het beloofde leven
 »
 
 
 
 
 

Der n
Der n
 »
 
 
 
 
 

In Babylon
In Babylon
<i>In Babylon</i> bevat het verhaal van Nathan Hollander, een zestigjarige sprookjesschrijver, die samen met zijn nichtje ingesneeuwd raakt in een oud famili... »
 
 
 
 
 

Alles wordt beter
Alles wordt beter
‘Het was 1965. Wij woonden in een geel bakstenen huis aan een gele<br/>bakstenen straat, net zoals de rest van Nederland. Het was het tijdperk van<br/>onbed... »
 
 
 
 
 

Louteringsberg
Louteringsberg
In de hete zomer van 2006 verlaat de dochter van Marcus Kolpa het huis waar ze twintig jaar samen woonden. Als zijn moeder overlijdt komen een voor een de s... »