Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De jacobsladder
De jacobsladder
In <em>De Jacobsladder</em> keert Maarten 't Hart terug naar het Maassluis van zijn jeugd. Tegen de achtergrond van de ondergang van het eiland Rozenburg -op... »
 
 
 
 
 

Verlovingstijd
Verlovingstijd
Na de begrafenis van hun stiefvader vertelt een hoogbejaarde moeder aan haar twee zoons dat haar huwelijk met hun vader een vergissing was. De verteller is e... »
 
 
 
 
 

Lotte Weeda
Lotte Weeda
In een Zuid-Hollandse gemeente verschijnt een vrouw die naar het lijkt betrekkelijk willekeurige dorpelingen fotografeert. Het is de bedoeling een fotoboek t... »
 
 
 
 
 

Het dovemansorendieet
Het dovemansorendieet
Na alle boeken over diĆ«ten en afvallen is het tijd voor Het dovemansorendieet van Maarten 't Hart: op geheel vernieuwende en eigenzinnige wijze geeft 't Har... »
 
 
 
 
 

Het psalmenoproer
Het psalmenoproer
Maarten t Hart brengt in Het psalmenoproer, zijn eerste historische roman, een fascinerende en grotendeels vergeten periode uit de vaderlandse geschiedenis ... »
 
 
 
 
 

De Schrift betwist
De Schrift betwist
God, geloof en de Bijbel. Wie kan meer gefundeerd over deze zaken schrijven dan een afvallige? De Schrift betwist is een verzameling controversiĆ«le bijbelov... »
 
 
 
 
 

Het vrome volk
Het vrome volk
In deze sterk autobiografisch getinte verhalen, gekroond met de Multatuliprijs, geeft de bioloog-schrijver Maarten 't Hart een tegelijk satirisch en nostalgi... »
 
 
 
 
 

De zonnewijzer
De zonnewijzer
Maarten 't Hart is een meester in het bedenken van sterke plots, een echte verteller. De kroongetuige en Het woeden der gehele wwereld leiden een dubbelbesta... »
 
 
 
 
 

De vlieger
De vlieger
Van het verpakkingsmateriaal voor een grafmonument vervaardigen een grafdelver en zijn zoon een kruisvlieger. Als de zoon hem een keer alleen oplaat, verspee... »