Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Het paard van Troje
Het paard van Troje
tweeenhalf jaar aankopen van het Fries Museum met steun van de Mondriaan Stichting »
 
 
 
 
 

Pleidooi voor pulp
Pleidooi voor pulp
Een wapen tegen de ontlezingJe ziet ze nog liggen in de supermarkt: de Bouquetreeksboekjes, damesromannetjes, pulpboekjes, of hoe je ze wilt noemen. Met mooi... »
 
 
 
 
 

Neus van pinokkio
Neus van pinokkio
 »
 
 
 
 
 

Onmisbaar Chinees
Onmisbaar Chinees
Hoe zeg je Beijing eigenlijk in het Chinees? Heet China ook China in China? Tijd voor een spoedcursus Chinees waarmee je je kunt redden op het sportveld, in ... »
 
 
 
 
 

De geschiedenis van een boek (set)
De geschiedenis van een boek (set)
Boeken; het zijn soms net mensen. In dit verhaal van schrijver en criticus Kees ’t Hart (Den Haag, 1944) beleeft een boek een (platonische) liefde met een ... »
 
 
 
 
 

Krokodil van Manhattan
Krokodil van Manhattan
Kees 't Hart, als beleidsmedewerker verbonden aan een hogeschool, reist naar New York om daar het Amerikaanse theateronderwijs te bestuderen. Hij maakt er ke... »
 
 
 
 
 

Teatro olimpico
Teatro olimpico
Twee Haagse theatermakers worden uitgenodigd om een toneelstuk te produceren voor het fameuze Teatro Olimpico in Vicenza. Het zal daar worden opgevoerd in he... »
 
 
 
 
 

Wederzijds
Wederzijds
Overlast in de buurt, leuk is het niet. Vandalen bekladden muren met graffiti, buren maken na middernacht enorme herrie en kun¬stenaars steken op een school... »
 
 
 
 
 

Engelvisje en andere verhalen
Engelvisje en andere verhalen
In Engelvisje en andere verhalen neemt Kees t Hart ons onder andere mee naar de wereld van het showworstelen, de ex-echtgenote van David Lynch, de nu vrijwe... »
 
 
 
 
 

Jongens waren we
Jongens waren we
Wie een blik op de literaire canon werpt, ziet dat de hoofdrollen aan mannen zijn toebedeeld. Als ze niet agressief zijn (Fight Club), zijn ze idealistisch (... »