Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Wederzijds
Wederzijds
Overlast in de buurt, leuk is het niet. Vandalen bekladden muren met graffiti, buren maken na middernacht enorme herrie en kun¬stenaars steken op een school... »
 
 
 
 
 

Het beeld van Goethe
Het beeld van Goethe
Een medewerker van de Universiteit van Franeker raakt in 1808 betrokken bij het plan een Eremonument op te richten voor de Universiteit. Hij werkt samen met ... »
 
 
 
 
 

Onmisbaar Chinees
Onmisbaar Chinees
Hoe zeg je Beijing eigenlijk in het Chinees? Heet China ook China in China? Tijd voor een spoedcursus Chinees waarmee je je kunt redden op het sportveld, in ... »
 
 
 
 
 

Hotel Vertigo
Hotel Vertigo
In augustus 1957 maakt een filmploeg opnames in San Francisco voor <em>Vertigo</em> van Alfred Hitchcock. De Nederlandse uitwisselingsscholier Vincent van Za... »
 
 
 
 
 

Het gelukkige schrijven
Het gelukkige schrijven
Volgens Kees ’t Hart is literatuur de meest gekunstelde kunstvorm die er is. Alles in literatuur is nep, constructie, leugen, illusie, veredelde roddelpraa... »
 
 
 
 
 

Teatro Olimpico
Teatro Olimpico
 »
 
 
 
 
 

Pleidooi voor pulp
Pleidooi voor pulp
Een wapen tegen de ontlezingJe ziet ze nog liggen in de supermarkt: de Bouquetreeksboekjes, damesromannetjes, pulpboekjes, of hoe je ze wilt noemen. Met mooi... »
 
 
 
 
 

De kunst van het schrijven
De kunst van het schrijven
Hoe komt het dat iedereen kan leren schrijven, maar het slechts weinigen gegeven is een roman van wereldklasse te maken? In de kunst van het schrijven geeft ... »
 
 
 
 
 

De keizer en de astroloog
De keizer en de astroloog
Simon, een pas afgestudeerde arts, wordt uitgenodigd aan het hof van Wilhelm II in Doorn. De Duitse keizer, die na de Eerste Wereldoorlog asiel heeft gekrege... »