Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Stil de tijd
Stil de tijd
Geen tijd hebben dat is een van de fundamentele ervaringen van onze tijd. In dit veelgeprezen en intussen ook veelgelezen boek neemt Joke J. Hermsen dit ve... »
 
 
 
 
 

Heimwee naar de mens
Heimwee naar de mens
'Heimwee naar de mens', een boek op het snijvlak van literatuur en filosofie, is niet toevallig van de hand van een filosofe in wier werk de belangstelling v... »
 
 
 
 
 

Ogenblik & eeuwigheid
Ogenblik & eeuwigheid
In <i>Ogenblik & eeuwigheid</i> doet Joke J. Hermsen twee dingen tegelijk. Zij maakt de balans op van wat zij in de afgelopen twee decennia aan beschouwend w... »
 
 
 
 
 

De liefde dus
De liefde dus
Aan de vooravond van de Franse Revolutie reist de Nederlandse schrijfster Belle van Zuylen vanuit Zwitserland af naar dat roerige Parijs, op de vlucht voor e... »
 
 
 
 
 

De profielschets
De profielschets
In De profielschets ontrolt zich een intrige vol menselijk drama en venijn, gecomprimeerd tot een dag. De vakgroep Wijsbegeerte van de Amsterdamse universite... »
 
 
 
 
 

Onder een andere hemel
Onder een andere hemel
'Ons leven speelt zich af tussen heimwee naar het vertrouwde en een verlangen naar het onbekende. We willen ons geborgen weten en we dromen van een elders. W... »
 
 
 
 
 

Kairos
Kairos
Rust en aandacht zijn belangrijke voorwaarden voor creativiteit en helder nadenken, betoogde Joke J. Hermsen in <em>Stil de tijd</em>. Maar hoe komen we na d... »
 
 
 
 
 

Melancholie van de onrust
Melancholie van de onrust
De mens is een homo melancholicus, die weet heeft van verlies en vergankelijkheid en dit besef probeert om te buigen tot hoop en creativiteit. Als het tij ec... »