Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

André Grétry
André Grétry
Te voet trok hij van Luik naar Rome, op de terugweg in Genève leerde hij Voltaire en Rousseau kennen. Hij zou de ideeën van laatstgenoemde tot zijn laatste... »
 
 
 
 
 

Charles Gounod
Charles Gounod
200 jaar geleden werd Charles Gounod geboren. Hij zou zich als de bard van Jeanne d’Arc, van Roméo et Juliette, van Faust en van het Franse zuiden een ijz... »
 
 
 
 
 

Lorenzo Da Ponte
Lorenzo Da Ponte
<p>Een jeugd in Venetië met Casanova als jeugdvriend, zijn laatste jaren op Broadway, waar hij een school runt in zijn eigen huis. Het rijk gevulde lange le... »
 
 
 
 
 

Hirohito
Hirohito
De 20ste eeuw was de eeuw van de Sjoa, waarbij Europeanen spontaan denken aan de judeocide. Ook in Japan staat de eeuw bekend onder de naam Sjoa, maar hier s... »
 
 
 
 
 

Consalvi en co.
Consalvi en co.
Volgens de Geschiedenis van de Girondijnen van Lamartine ‘ademde mevrouw de Staël politiek vanaf haar geboorte’. Dat viel te verwachten van de dochter v... »
 
 
 
 
 

Saint-Saëns
Saint-Saëns
Het leven van Camille Saint-Saëns overspant bijna een eeuw. Van kindsbeen af al begaafd pianist en componist, ontwikkelde hij zich ook tot muziekhistoricus.... »
 
 
 
 
 

La Fayette
La Fayette
<p><em>Geboren als patriciër, met een immens fortuin, rustte hij twee schepen met munitie en geweren uit en kwam Washington ter hulp. De oorlog in Amerika l... »
 
 
 
 
 

La Fayette
La Fayette
Geboren als patriciër, met een immens fortuin, rustte hij twee schepen met munitie en geweren uit en kwam Washington ter hulp. De oorlog in Amerika leende z... »
 
 
 
 
 

Lorenzo Da Ponte
Lorenzo Da Ponte
 »