Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Jungle Rudy
Jungle Rudy
Jungle Rudy moves between biography history anthropology and travel. RudyTruffino was a legendary figure who established a civilization in the heart ofthe ju... »
 
 
 
 
 

Met liefde
Met liefde
 »
 
 
 
 
 

Vilnius: in het huis van Ciurlionis
Vilnius: in het huis van Ciurlionis
In Vilnius: in het huis van Ciurlionis is Jan Brokken je gids door Vilnius, de feeërieke stad waar in 1875 de Litouwse schilder-componist Mikalojus Konstant... »
 
 
 
 
 

De vergelding
De vergelding
In De vergelding keert Jan Brokken terug naar zijn geboortedorp Rhoon. Rhoon is een Zuid-Hollands dorp dat sinds de oorlog een geheim met zich meedraagt. Doo... »
 
 
 
 
 

Zeedrift
Zeedrift
In de verhalenbundel ‘Zeedrift’¬ neemt Jan Brokken¬ de lezer mee naar metropolen en kleine eilanden, van Guatemala tot Umbrië en van de Antillen tot d... »
 
 
 
 
 

Het hoe
Het hoe
Na De wil en de weg, volgens Mark Schaevers in Humo ?het interessantste schrijvershandboek dat in ons taalgebied op de markt is?, richt Jan Brokken zich in H... »
 
 
 
 
 

Blok
Blok
In 1943, 1944 en de eerste maanden van 1945 was de toekomst verder weg komen te liggen dan de duur van een mensenleven. Maar in maart gloorde toch enige hoop... »
 
 
 
 
 

Kyoto: het pad van de filosoof
Kyoto: het pad van de filosoof
In Kyoto: het pad van de filosoof is Jan Brokken je gids door Kyoto, de stand van de bekende Japanse filosoof professor Kitaro Nishida, die leefde van 1870 t... »
 
 
 
 
 

De rechtvaardigen
De rechtvaardigen
Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekt Jan Zwartendijk, de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen), een manier om duizenden uit Polen gevluchte Jod... »