Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De kozakkentuin
De kozakkentuin
In ‘De Kozakkentuin’ beschrijft Jan Brokken de bijzondere vriendschap tussen Alexander von Wrangel en Fjodor Michajlovitsj Dostojevski ten tijde van de t... »
 
 
 
 
 

Berlijn: honderden, duizenden kilometers geschiedenis
Berlijn: honderden, duizenden kilometers geschiedenis
In Berlijn: honderden, duizenden kilometers geschiedenis is Jan Brokken je gids door Berlijn, de stad van schrijver Günter Grass, waar de geschiedenis van d... »
 
 
 
 
 

De kampschilders
De kampschilders
In ‘De Kampschilders’ vertelt Jan Brokken het verhaal van Willem en Maria Hofker en Rudolf Bonnet, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in hetzelfde jappen... »
 
 
 
 
 

De rechtvaardigen
De rechtvaardigen
Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekt Jan Zwartendijk, de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen), een manier om duizenden uit Polen gevluchte Jod... »
 
 
 
 
 

Mijn kleine waanzin
Mijn kleine waanzin
Mijn kleine waanzin is het meeslepende verhaal van een jeugd. Van geborgenheid die omslaat in huiver en angst. Van verwondering, liefde, rebellie. Van een ti... »
 
 
 
 
 

Afrika
Afrika
de Afrika-boeken. Bevat : Zaza en de president De moordenaar van Ouagdougou Een basiliek in het regenwoud De regenvogel Nog een nacht »
 
 
 
 
 

Stedevaart
Stedevaart
In de veelgeprezen boeken Baltische zielen en De gloed van Sint-Petersburg dompelde Jan Brokken de lezer onder in de verhalen en cultuur van steden en plaats... »
 
 
 
 
 

Mata hari
Mata hari
Das Geheimnis ihres Lebens und ihres Todes »
 
 
 
 
 

Blok
Blok
<p>In 1943, 1944 en de eerste maanden van 1945 was de toekomst verder weg komen te liggen dan de duur van een mensenleven. Maar in maart gloorde toch enige h... »