Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Het Bureau set
Het Bureau set
 »
 
 
 
 
 

Afgang
Afgang
Dit tweede deel van Het Bureau, Vuile handen, beschrijft de jaren tussen 1965 en 1973. Buiten woeden het Bouwvakkersoproer, de Maagdenhuisbezetting en de Vie... »
 
 
 
 
 

De moeder van Nicolien
De moeder van Nicolien
In De moeder van Nicolien maakt de lezer kennis met Maarten Koning, zijn vrouw Nicolien en haar moeder. De beschreven periode omspant een kleine dertig jaar.... »
 
 
 
 
 

Binnen de huid
Binnen de huid
Voskuils persoonlijkste boek, een grote sensatie bij verschijning in 2009. Nu voor het eerst in een goedkope editie. »
 
 
 
 
 

Het A.P. Beerta-Instituut
Het A.P. Beerta-Instituut
Het A.P. Beerta-Instituut, het vierde (en dikste) deel van Het Bureau omspant de jaren 1975-1979. Als gevolg van Beerta's uitschakeling komt de verantwoordel... »
 
 
 
 
 

Mensenkinderen
Mensenkinderen
J.J. Voskuil (1926-2008) veroverde een groot lezerspubliek met zijn romans Bij nader inzien, Binnen de huid en Het Bureau.Minder bekend is dat hij ook een to... »
 
 
 
 
 

De buurman
De buurman
 »
 
 
 
 
 

Requiem voor een vriend
Requiem voor een vriend
In Requiem voor een vriend beschrijft J.J. Voskuil, die in deze roman voor het eerst zijn alter ego Maarten Koning heeft losgelaten, de geschiedenis van een ... »
 
 
 
 
 

Capitulatie
Capitulatie
In <i>Capitulatie</i> vlucht Voskuil na het opgeven van zijn kweekschoolbaan in Groningen terug naar Amsterdam in de overtuiging afzijdig van de maatschappij... »