Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Liefde op de smalle ijzers
Liefde op de smalle ijzers
In de winter, als de sloten, vaarten en meren bevroren zijn, raakt het platteland uit zijn isolement. Het ijs breekt de sleur, verlegt de grenzen. Je kunt op... »
 
 
 
 
 

Op klompen door de dessa
Op klompen door de dessa
'Willem Twijnstra deed na Indië zo raar. "Hij moet een schop onder de kont hebben en dan aan het werk," zeiden ze in de polder.'De jongens van toen zijn oud... »
 
 
 
 
 

De troostvogel
De troostvogel
In De troostvogel volgt Hylke Speerstra het spoor van twee arme families uit Hichtum. De ene familie stapt in 1911 op de boot naar Amerika om in het droge en... »
 
 
 
 
 

Oerpolder
Oerpolder
Het Heidenschap, een moerassig gebied in Zuidwest-Friesland, is door de eeuwen heen ontworsteld aan de zee. Tot de negentiende eeuw stond het gebied ’s win... »
 
 
 
 
 

De voorbije vloot
De voorbije vloot
verhalen en herinneringen van de laatste echte schippers. Olympus. »
 
 
 
 
 

de treastfugel
de treastfugel
Yn De treastfûgel folget Hylke Speerstra it spoar fan twa famyljes út Hichtum. De iene húshâlding stapt yn 1911 op de boat nei Amearika en kin yn it stie... »
 
 
 
 
 

De kâlde krústocht
De kâlde krústocht
Nije iisferhalen fan Hylke Speerstra, útjûn by gelegenheid fan it 100-jierrich jubileum fan de Vereniging De Friesche Elfsteden. »
 
 
 
 
 

De kalde Erfenis
De kalde Erfenis
'De kâlde erfenis' lit de flier fan de iisherberch kreune. Op 'e boppeseal dûnset it jongfolk de iispolka, guon mei de redens noch ûnder. Dy nacht ferskyn... »