Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De meermin
De meermin
Een dag uit het leven van Sera Doornstam, die met haar man Leonard en hun kinderen in een statig grachtenpand woont. Tijdens de storm van afgelopen nacht is ... »
 
 
 
 
 

Toen ik schoolging 1 CD
Toen ik schoolging 1 CD
`Mijn schooltijd begon in 1924 bij de nonnen in Soerabaya, in dezelfde straat als waarin wij woonden, dus op loopafstand voor een klein kind alleen. Gewapend... »
 
 
 
 
 

Uitzicht
Uitzicht
Naast haar romans heeft Hella S. Haasse ook altijd essays en beschouwingen geschreven over kunst en literatuur in binnen- en buitenland, en historische figur... »
 
 
 
 
 

Irundina
Irundina
Toen Hella S. Haasse en haar echtgenoot in de jaren tachtig in Parijs woonden, werkte Irundina, een jonge Portugese vrouw, als schoonmaakster bij hen thuis. ... »
 
 
 
 
 

Lezen achter de letters
Lezen achter de letters
In de bundel Lezen achter de letters is een ruime keuze te vinden uit de essays over literatuur die Hella Haasse vanaf 1965 publiceerde. In die productie van... »
 
 
 
 
 

Anna blaman
Anna blaman
 »
 
 
 
 
 

Het Indische geluid
Het Indische geluid
Het voormalige Nederlands-Indië is nog steeds één van de grootste thema's in de Nederlandse literatuur. Sterker nog: het land bestaat alleen nog maar in d... »
 
 
 
 
 

Kleren maken de vrouw
Kleren maken de vrouw
Eén jaar vóór Oeroeg, haar 'officiële' prozadebuut, had Hella S. Haasse al een roman gepubliceerd: Kleren maken de vrouw. Omdat ze het boek in opdracht s... »
 
 
 
 
 

Scarlet City
Scarlet City
A Novel of 16th Century Italy »
 
 
 
 
 

Verten van papier
Verten van papier
Twee verkenningen in de Kaartenzaal van de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam »