Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Tot aan het morgenlicht
Tot aan het morgenlicht
De dichter als architect. Het woord als schuilplaats. Ook als plek om thuis te komen. Catharine Visser noemde Hein Stufkens een dichter van troost. Zijn gedi... »
 
 
 
 
 

Gelukkig zijn
Gelukkig zijn
Er is in onze tijd een grote nieuwe belangstelling voor monniken, Oosterse monniken, zoals de lama's uit Tibet of Japanse zen-monniken, hebben in het Westen ... »
 
 
 
 
 

Ik geloof het wel
Ik geloof het wel
<p>Weggooien, die hele christelijke erfenis? Sommige dingen zijn waardevol. Andere kunnen weg of gerecycled worden tot nieuwe inzichten. En wat op de compost... »
 
 
 
 
 

Franciscus
Franciscus
â Habemus papam!â zo klonk het na een historisch kort conclaaf op dertien maart 2013 op het Sint Pietersplein in Rome. En zijn naam is Franciscus de Eer... »
 
 
 
 
 

De herberg van het hart
De herberg van het hart
Sinds 11 september 2001 beschouwen veel mensen godsdienst als een gevaar voor de mensheid. In dit boek wordt echter onderscheid gemaakt tussen de God van de ... »
 
 
 
 
 

Spiritualiteit
Spiritualiteit
 »
 
 
 
 
 

Troost
Troost
 »
 
 
 
 
 

Een flits van inzicht
Een flits van inzicht
De 120 verhalen in dit boek komen uit de traditie van de grote godsdiensten of de Oosterse wijsheids-stromingen. Sommige ook uit oude mythen en sprookjes. An... »
 
 
 
 
 

Een ketterse catechismus
Een ketterse catechismus
De centrale thema"s uit de oude catechismus blijven actueel: waartoe ben ik op aarde, wat moet ik eigenlijk geloven, wat betekent bidden, hoe moet ik omgaan ... »