Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De Parelduiker 2019/1
De Parelduiker 2019/1
InhoudDierbaar wormpje. Brieven van Carry van Bruggen aan Marie Anne Tellegen (Petra Teunissen) ‘Houd Maarten onderkoeld, want zo is hij’. J.J. Voskuil e... »
 
 
 
 
 

De parelduiker
De parelduiker
Muze, minnares, femme fataleErnestine Costa (1899-1959) vierde als actrice in de Weimarrepubliek successen en onderhield warme vriendschappen met de grote li... »
 
 
 
 
 

Parelduiker 2016/2
Parelduiker 2016/2
A. Alberts
<br/>Hoewel Alberts het steeds in vraaggesprekken ontkende, lijkt het personage Dalem uit zijn bekendste roman De vergaderzaal (1974) in zijn 'gek... »
 
 
 
 
 

Gerrit Komrij
Gerrit Komrij
<p><em><span>De Parelduiker</span></em><span> brengt met een speciaal dubbelnummer een saluut aan Gerrit Komrij. Deze editie, waaraan onder anderen Arie Pos,... »
 
 
 
 
 

Schierbeek
Schierbeek
Tot zijn verrassing trof Graa Boomsma ze aan in het Literatuurmuseum: de oorlogsdagboeken van Bert Schierbeek, lopend van april 1942 tot en met september 194... »
 
 
 
 
 

De Parelduiker 2016/5
De Parelduiker 2016/5
Frans Pointl & René Stoute
'Net als de figuren in de meeste van mijn verhalen ben ik een einzelgänger,' schreef René Stoute aan Frans Pointl. Dat geldt n... »
 
 
 
 
 

Illes Balears
Illes Balears
<p><i>Illes Balears</i>; Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera

Lang voor de charters in groten getale Mallorca en Ibiza aandeden, werden de Balearen – wa... »
 
 
 
 
 

De parelduiker
De parelduiker
In De Parelduiker publiceert biografe Lieneke Frerichs onbekende brieven van de meester van de natuurbeschrijvingen: Nescio.Die brieven gaan onder meer over ... »