Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De aanslag
De aanslag
Fake Ploeg, een collaborerende inspecteur van politie, berucht om zijn wreedheid, fietst tijdens spertijd door de buitenwijken van Haarlem naar huis. Door de... »
 
 
 
 
 

De zaak 40-61
De zaak 40-61
<i>De zaak 40/61</i> beperkt zich niet tot een biografie van Adolf Eichmann of tot de beschrijving van antisemitische gruweldaden, het behelst vooral het zee... »
 
 
 
 
 

Siegfried
Siegfried
Rudolf Herter is een gevierd schrijver. Samen met Maria, de moeder van zijn zoontje Marnix, brengt Herter een bezoek aan Wenen, de stad van zijn Oostenrijkse... »
 
 
 
 
 

De diamant
De diamant
Iedereen kent wel de gruwelverhalen die verbonden zijn aan beroemde diamanten. Door de eeuwen heen zouden zij hun bezitters dood en verderf hebben gebracht; ... »
 
 
 
 
 

De pupil
De pupil
De pupil speelt in Italië in 1945. Hoofdpersonen zijn een oude dame, de schrijver en een vulkaan. Dan volgt de onthulling van een wonderbaarlijk geheim. »
 
 
 
 
 

De ontdekking van de hemel
De ontdekking van de hemel
Is de hemel een organisatie die op het punt staat begrepen en opgerold te worden door de technologisch hoogontwikkelde mens van de twintigste eeuw?
<i>De ont... »
 
 
 
 
 

Höchste Zeit
Höchste Zeit
Höchste Zeit »
 
 
 
 
 

De ontdekking van Moskou
De ontdekking van Moskou
Dichter bij een schrijver aan het werk kan een lezer niet komen

In <i>De ontdekking van Moskou</i> voert Harry Mulisch een schrijver op die zichzelf een onm... »