Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Lichaamswater
Lichaamswater
<p><i>Lichaamswater </i>is een bundel waarin de uitersten worden opgezocht: uitbundige woordwoekeringen en een precieuze woordkeus uit vele registers; stre... »
 
 
 
 
 

En gingen uit sterven
En gingen uit sterven
Ballades, prozagedichten, elegieën, natuurlyriek, wiegeliederen; een uitgewogen compositie geeft deze nieuwe bundel van dichter en essayist Hans Groeneweg... »
 
 
 
 
 

Van alle angst ontdaan
Van alle angst ontdaan
<p>met <i>van alle angst ontdaan</i> vindt hans groenewegen een talige ruimte om uitersten samen te brengen. angst dringt zich op en lost op. dood bezet en e... »
 
 
 
 
 

Met schrijven zin verzamelen
Met schrijven zin verzamelen
<p>Al meer dan een kwart eeuw is Hans Groenewegen een toonaangevend criticus en essayist op het gebied van de Nederlandstalige poëzie. Hij demonstreert dat ... »
 
 
 
 
 

De lezer
De lezer
Lezer van poëzie, lezer van mystiek: Hans Groenewegen was beide, geestdriftig en bedachtzaam. Lezen op het snijpunt van poëzie en mystiek was zijn hartstoc... »
 
 
 
 
 

Blijven en verreizen
Blijven en verreizen
<p>Hans Groenewegen (1957-2013) wilde onder de titel 'blijven & verreizen' allerlei gedichten dag na dag laten lopen over de periode van een jaar en sommige ... »
 
 
 
 
 

Zuurstofschuld
Zuurstofschuld
In zijn vierde dichtbundel gaat Hans Greonewegen meer dan ooit in gesprek. Er klinken dan ook vele stemmen door deze poëzie, maar zijn ze wel per definiti... »