Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Kinderkroniek 1940-1945
Kinderkroniek 1940-1945
Tijdens de Shoah zijn ongeveer 18.000 Joodse kinderen vermoord. Een paar honderd kinderen keerden terug uit de kampen. Enkele duizenden overleefden door onde... »
 
 
 
 
 

Moeders lopen nooit weg
Moeders lopen nooit weg
<p><i>Mijn moeder had een hekel aan vlekken, maar ze hield van klein. En van poezen. En van mijn vader. Ik hoop dat ze in een hemeltje zonder vlekken komt, w... »
 
 
 
 
 

Lege stad
Lege stad
Alle herinneringen van Guus Luijters aan de eerste 7 jaar van zijn leven, in naoorlogs Amsterdam<br/><br/>In Lege stad heeft Guus Luijters al zijn herinnerin... »
 
 
 
 
 

Sterrenlied
Sterrenlied
Teder gedicht waarin een 11-jarig vermoord Joods meisje weer een gezicht krijgt<br/><br/>Sientje Abram werd op 23 februari 1931 in de Amsterdamse Rapenburger... »
 
 
 
 
 

Boekenkast Amsterdam
Boekenkast Amsterdam
 »
 
 
 
 
 

In Memoriam - Addendum
In Memoriam - Addendum
<p>De gedeporteerde en vermoorde Joodse, Roma en Sinti kinderen 1942-1945
Aanvullingen op het indrukwekkende gedenkboek, met ruim 500 nagekomen foto's

Het... »
 
 
 
 
 

Ode aan het ei
Ode aan het ei
In dit boekje lees je alles wat je ooit wilde weten over het ei. Hoeveel eten we er in Nederland, en was het er nou wel of niet eerder dan de kip? Je leest o... »
 
 
 
 
 

Lege stad
Lege stad
Verzamelde herinneringen 1943-1950We zitten bij de radio, mijn vader en moeder, mijn grootvader, mijn oma en ik. Er zijn soldaten verdronken. In een bunker. ... »
 
 
 
 
 

Amsterdam in bijna 80 boeken
Amsterdam in bijna 80 boeken
Het is de stad van de bruine cafés van Carmiggelt, de ‘jongedames’ van Betje Wolff en Aagje Deken en de provo’s van Harry Mulisch. De stad waar Hanny ... »