Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De lage landen
De lage landen
 »
 
 
 
 
 

Groei & Krimp
Groei & Krimp
Groei & Krimp: waar moeten we bouwen - en waar vooral niet?Een groot deel van de nieuwe huizen in Nederland is gebouwd op plekken waar er eigenlijk geen mark... »
 
 
 
 
 

De aantrekkelijke stad
De aantrekkelijke stad
In 'De aantrekkelijke stad. Moderne locatietheorieën en de aantrekkingskracht van Nederlandse steden' komt aan de orde waarom de ene stad aantrekkelijker is... »
 
 
 
 
 

Atlas voor gemeenten 2018
Atlas voor gemeenten 2018
De Atlas voor gemeenten vergelijkt de 50 grootste gemeenten Nederland op meer dan 50 punten. De Atlas voor gemeenten 2018 heeft als thema cultuur. Wat is he... »
 
 
 
 
 

Atlas voor gemeenten 2016
Atlas voor gemeenten 2016
De Atlas voor gemeenten 2016 heeft als thema Water. In hoeverre profiteren we in Nederland van de waterrijke omgeving? En hoe verhoudt dat profijt zich tot d... »
 
 
 
 
 

Groeien aan de grens
Groeien aan de grens
Grensregio's hebben het moeilijk. De bevolking krimpt, de waarde van het vastgoed is dramatisch gedaald, er is sprake van leegstand, en het voorzieningennive... »
 
 
 
 
 

Atlas voor gemeenten
Atlas voor gemeenten
Welke gemeente krijgt het meeste last van de kredietcrisis? Hoe ziet de bevolkingssamenstelling er in de gemeenten uit, hoe is het met de leefbaarheid en vei... »