Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Contact
Contact
 »
 
 
 
 
 

Tussen kunst en document
Tussen kunst en document
Pas rond 1980 ontstond in Nederland een brede publieke en museale belangstelling voor het medium fotografie. Met tentoonstellingen, publicaties, festivals en... »
 
 
 
 
 

Wondering
Wondering
Wim van Ophem neemt de kijker in een aantal stappen mee in de persoonlijke leefwereld van een verstandelijk gehandicapte, maar zonder dat hij dit van tevoren... »
 
 
 
 
 

Langs het spoor
Langs het spoor
Decennia lang trok Kees van de Meene (1935) door Nederland en delen van Duitsland en België om, gewapend met een camera en een speciale fotovergunning, een ... »
 
 
 
 
 

Johan van der Keuken
Johan van der Keuken
Sinds enkele jaren beheert het Nederlands Fotomuseum de nalatenschap van Johan van der Keuken (1938 – 2001). Van der Keuken was een Nederlandse cineast, fo... »
 
 
 
 
 

Continuation
Continuation
Martin Luijendijk fotografeert architectuur, waarbij hij de scherpte van de technische camera laat contrasteren met onscherpte op de voor- en achtergrond, wa... »
 
 
 
 
 

NIET GEBRUIKEN!
NIET GEBRUIKEN!
 »
 
 
 
 
 

Rotterdam
Rotterdam
175 Jaar fotografie in Rotterdam. <br/>Frits Gierstberg & Joop de Jong <br/><br/>Stoer, dynamisch, modern: de bruisende havenstad Rotterdam is non-stop in on... »
 
 
 
 
 

Onderweg
Onderweg
De publicatie Onderweg is het zevende deel in een serie fotoboeken die het Nederlands Fotomuseum sinds 2019 uitgeeft samen met Lecturis.Onderweg laat de ontw... »