Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De graanrepubliek
De graanrepubliek
De graanrepubliek is het verhaal van de twintigste eeuw, gesitueerd in het grimmigste stukje Nederland. In het voetspoor van Sicco Mansholt reist de lezer me... »
 
 
 
 
 

El negro en ik
El negro en ik
We suizen door de bochten van de N-zoveel, langs koeltorens, gekromde acacia's en in de verte de Tafelbaai. Antjie Krog draagt een blouse met daarover een gi... »
 
 
 
 
 

Ingenieurs van de ziel
Ingenieurs van de ziel
Ingenieurs van de ziel legt de worsteling bloot van schrijvers in totalitaire tijden. Het is een fascinerende zoektocht naar de fundamenten van een van de me... »
 
 
 
 
 

Stikvallei
Stikvallei
21 augustus 1986. ’s Avonds bij nieuwemaan sterft al het leven in een vallei in Noordwest-Kameroen uit. Dieren vallen dood neer in het gras, net als 1746 m... »
 
 
 
 
 

Engineers Of The Soul
Engineers Of The Soul
Engineers of the Soul is the riveting story of two journeys - one... »
 
 
 
 
 

In het land van de ja-knikkers
In het land van de ja-knikkers
In de stijl van zijn klassieker <em>De graanrepubliek</em> voert Frank Westerman de lezer mee door het veranderende Nederland van de afgelopen vijfentwintig ... »
 
 
 
 
 

Ararat
Ararat
In Ararat maakt Frank Westerman een reis op het breukvlak van religie en wetenschap. ‘Waar is de God van mijn kinderbijbel? Wie of wat heeft Zijn plaats in... »
 
 
 
 
 

Dier, bovendier
Dier, bovendier
De tragedies van de 20e eeuw, verteld aan de hand van een paard - de lipizzaner. 'Als je een lipizzaner aanraakt,' kreeg Frank Westerman als tiener te horen,... »
 
 
 
 
 

Darp
Darp
Darp komt van "derp' en is Drents voor "dorp'. Wie zijn dorp Darp noemt, heeft lef. "Er is geen dorp dat dorpser is dan het onze", zegt de naam Darp.De beeld... »
 
 
 
 
 

Stikvallei
Stikvallei
21 augustus 1986. 's Avonds bij nieuwe maan sterft al het leven in een vallei in Noordwest-Kameroen uit. Kippen, bavianen, zeboes en vogels vallen dood neer ... »