Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Picknick op de wenteltrap
Picknick op de wenteltrap
In de honderdzeven korte en langere taferelen waaruit Picknick op de wenteltrap bestaat gaat het om de vraag hoe kinderen de wereld proberen te begrijpen en ... »
 
 
 
 
 

Rennen naar het einde van honger
Rennen naar het einde van honger
De gedichten in Rennen naar het einde van honger bewegen zich tussen allerlei uitersten, zoals donker en licht, hoop en wanhoop, hebben en gemis, hulpelooshe... »
 
 
 
 
 

Bloem steen
Bloem steen
 »
 
 
 
 
 

De spronglaag
De spronglaag
In De spronglaag schetst Esther Jansma een caleidoscopisch beeld van het opgroeien in een gezin waar kunst belangrijker dan mensen werd gevonden. Een toevall... »
 
 
 
 
 

Eerst
Eerst
In de 37 gedichten uit Eerst gebeurt zoveel dat het nauwelijks mogelijk is ze samen te vatten in één coherent verhaal. Het openingsgedicht, 'Het huis bleek... »
 
 
 
 
 

Boeken en minsken
Boeken en minsken
 »
 
 
 
 
 

Stem onder mijn bed
Stem onder mijn bed
Centraal in deze debuutbundel staat de relatie van de auteur tot wat gegeven is of lijkt: het verleden en de dood, maar ook mensen en situaties. De aanleidin... »
 
 
 
 
 

Alles is nieuw
Alles is nieuw
Rond de eeuwwisseling publiceerde Esther Jansma in korte tijd twee hooggeprezen dichtbundels Hier is de tijd en Dakruiters waarvan de eerste bekroond werd me... »