Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Suikerspin
Suikerspin
Het is 1908. De eigengereide kermisexploitant Jean-Baptist Van Hooylandt weet de hand te leggen op een Siamese tweeling, die hij op Vlaamse kermissen tentoon... »
 
 
 
 
 

Angelique
Angelique
Anglique is de kloosternaam van een drienzestigjarige vrouw die vroeger als non werd uitgezonden naar Belgisch Congo. Tijdens de bloedige onafhankelijkheidss... »
 
 
 
 
 

Het schismatieke schrijven
Het schismatieke schrijven
De jonge Erik wil schrijver worden. Omdat hij denkt er inspiratie te zullen vinden gaat hij in een psychiatrische inrichting werken. Een van de patinten is z... »
 
 
 
 
 

Miranda van Frituur Miranda
Miranda van Frituur Miranda
'Miranda van Frituur Miranda. Overdag was ze zo zot als een achterdeur en 's avonds en 's nachts zo heet als een gloeiende koolstoof.'Miranda van Frituur Mir... »
 
 
 
 
 

Iconen
Iconen
'Gij gaat toch ook niet beginnen, zeker! Waarom zoudt ge nutteloze kosten maken? Er zijn verdorie kleren! Er zijn kleren genoeg! We hebben een hele kast vol ... »
 
 
 
 
 

De Wattman
De Wattman
Op 10 mei 1940 om 5.45 uur - de oorlog is nog niet officieel begonnen - bombarderen Duitse vliegtuigen het 'Sint-Amedeusgesticht voor krankzinnigen' te Morts... »
 
 
 
 
 

Suikerspin
Suikerspin
‘Wijven zijn crapuleuze serpenten. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat en als het moet desnoods ook in het midden van de nacht doen ze niks anders ... »
 
 
 
 
 

Een berg mens onder witte lakens
Een berg mens onder witte lakens
Een schrijver belandt in het ziekenhuis en moet daar noodgedwongen de kamer delen met een man die nooit zwijgt. Hij kan niet anders dan luisteren naar een ma... »
 
 
 
 
 

Dikke Freddy forever
Dikke Freddy forever
De onverbeterlijke brievenschrijver met het gouden hartSommige personages verdienen het eeuwige leven. Die logica bekruipt ons als lezer of toeschouwer wanne... »