Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Suikerspin
Suikerspin
Het is 1908. De eigengereide kermisexploitant Jean-Baptist Van Hooylandt weet de hand te leggen op een Siamese tweeling, die hij op Vlaamse kermissen tentoon... »
 
 
 
 
 

Miranda van Frituur Miranda
Miranda van Frituur Miranda
'Miranda van Frituur Miranda. Overdag was ze zo zot als een achterdeur en 's avonds en 's nachts zo heet als een gloeiende koolstoof.'Miranda van Frituur Mir... »
 
 
 
 
 

Het schismatieke schrijven
Het schismatieke schrijven
De jonge Erik wil schrijver worden. Omdat hij denkt er inspiratie te zullen vinden gaat hij in een psychiatrische inrichting werken. Een van de patinten is z... »
 
 
 
 
 

Angelique
Angelique
Anglique is de kloosternaam van een drienzestigjarige vrouw die vroeger als non werd uitgezonden naar Belgisch Congo. Tijdens de bloedige onafhankelijkheidss... »
 
 
 
 
 

Van de Velde
Van de Velde
Erik Vlaminck schetst een fascinerend portret van de laatste levensjaren van de schrijver Roger Van de Velde. »
 
 
 
 
 

Brandlucht
Brandlucht
Elly, het enige kind van een Belgische vader en een Nederlandse moeder, is door het slechte huwelijk van haar ouders beschadigd. Als volwassene heeft ze zelf... »
 
 
 
 
 

Iconen
Iconen
'Gij gaat toch ook niet beginnen, zeker! Waarom zoudt ge nutteloze kosten maken? Er zijn verdorie kleren! Er zijn kleren genoeg! We hebben een hele kast vol ... »
 
 
 
 
 

Langs moederszijde
Langs moederszijde
Anastasia De novelle Anastasia is het verhaal van een cruciale gebeurtenis in het leven van Jaak Van Riel een ver familielid die begin 20ste eeuw overleed. A... »
 
 
 
 
 

Brandlucht
Brandlucht
Elly, het enige kind van een Belgische vader en een Nederlandse moeder, is door het slechte huwelijk van haar ouders beschadigd. Als volwassene heeft ze zel... »
 
 
 
 
 

Zondag dus
Zondag dus
Iedereen heeft recht op sterke verhalen. Ook minder geoefende lezers. Daarom maakten Wablieft en het Lezerscollectief deze bundel. Hierin staan acht kortverh... »