Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

De Maas
De Maas
De Maas is een van de grote rivieren van Nederland,maar hij begint al in het oosten van Frankrijk. Vanaf daarstroomt het water honderden kilometers door boss... »
 
 
 
 
 

Het riool
Het riool
Denk jij er weleens over na wat er gebeurt met je plas of poep als je de wc doorspoelt? En waar al het water dat in huis wordt gebruikt naartoe gaat? Zoals n... »
 
 
 
 
 

Zo maak je een spijkerbroek
Zo maak je een spijkerbroek
Elke spijkerbroek of jeans begint met een… katoenplant. Want van deze plant wordt spijkerstof gemaakt. Katoenplanten groeien hier ver vandaan in warme land... »
 
 
 
 
 

Zeep
Zeep
Zeep is een bijzonder product. Het maaktschoon en fris en het ruikt ook nog eens lekker!Wat is zeep eigenlijk? Hoe werkt zeep? Er zijnheel veel verschillende... »
 
 
 
 
 

Corpus
Corpus
Een roodbruine reus die bij Leiden naast desnelweg zit? Dat is CORPUS. Je kunt in de reuseen ‘reis door de mens’ maken. Onderweg leerje hoe je lichaam er... »
 
 
 
 
 

Archeon
Archeon
In Archeon ga je ver terug in de tijd. Naar de Romeinenof de middeleeuwen, bijvoorbeeld. Volg de borden enloop door het museumpark. Het ene moment ben je inh... »
 
 
 
 
 

De Rijn
De Rijn
De Rijn is de grootste rivier van Nederland. Het watervan de Rijn komt van ver.De rivier begint hoog in de bergen van Zwitserland enkomt uit in de Noordzee. ... »
 
 
 
 
 

Kröller-Müller Museum
Kröller-Müller Museum
Een museum waar je op een witte fiets door een grootbos naartoe rijdt? Dat is het Kröller-Müller Museum!Hoe dit museum er is gekomen, dat is een bijzonderv... »
 
 
 
 
 

IJs
IJs
Softijs, Italiaans ijs, waterijs… mmm! Er zijn veel soortenijs: met slagroom of met een dip, op een stokje of in eendeftige coupe. Hoe worden al die lekker... »