Welcome to Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is a network for social reading. We help readers discover new books and authors, and bring readers in contact with each other and with writers. Read more ».

Sign Up

Books

Een kind, een hinkelsteen
Een kind, een hinkelsteen
Verantwoordelijk ben je niet alleen, en zelfs niet altijd in de eerste plaats, voor je eigen daden en handelingen die je worden toegerekend. Dat is alleen de... »
 
 
 
 
 

Marcus
Marcus
Wellicht het invloedrijkste Griekse geschrift ooit, dat korte verhaal over het leven en lijden van een Joodse man die zich had laten zalven tot koning. Enkel... »
 
 
 
 
 

Wanden van de werkelijkheid
Wanden van de werkelijkheid
Weinig woorden maar. De late oudheid lijkt zich terug te trekken in stilte.<br/>Toch merkte Nietzsche al op dat het niet de stemmen waren van Plato of Aristo... »
 
 
 
 
 

Paulus
Paulus
'Vijfmaal kreeg ik van de joden de veertig-min-één; driemaal ben ik met de roede gegeseld, éénmaal gestenigd; driemaal heb ik schipbreuk geleden (...) al... »
 
 
 
 
 

Geschreven en toegeschreven
Geschreven en toegeschreven
Door aandachtig en achterdochtig de teksten te lezen en er enige afstand van te nemen, wordt in dit boek getracht waarheid en werkelijkheid van Paulus beter ... »
 
 
 
 
 

De kleine tijd
De kleine tijd
<p>In een tijd waarin we in feite steeds langer leven, wordt het laatste twee derde van ieders leven overschaduwd door een schrijnend besef van de te korte t... »
 
 
 
 
 

Overspoeld door de eindigheid
Overspoeld door de eindigheid
Hoe vaak zullen mensen in de eenzaamheid van de nacht, bij het lijk van hun dochtertje, ziek en hongerig of in de angst voor de dood zich vragen hebben geste... »
 
 
 
 
 

Wie was Paulus wel?!
Wie was Paulus wel?!
Dat Paulus van fundamenteel belang is voor het christendom, staat buiten kijf. Maar wie was Paulus eigenlijk? We kennen aangaande leven en leer van Paulus ma... »
 
 
 
 
 

Doolhof in meervoud
Doolhof in meervoud
In 1934 schreef Johan Huizinga: 'Als er één ding is waarop we met recht trots mogen zijn, dan is dat het feit dat geen ander volk in staat is om op een zo ... »
 
 
 
 
 

De eerste editie van Paulus
De eerste editie van Paulus
De brieven van Paulus, heten ze. Maar wie schreef ze? Een fascinerende zoektocht voert ons naar Ephese, een van de belangrijkste havensteden van het Romeinse... »